ABank, 235 milyon dolar sendikasyon kredisi aldı

Banka aldığı krediyi ihracat finansmanında kullanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anadolu Grubu iştiraklerinden ABank, 235 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi aldı.

Bankanın yazılı açıklamasına göre kredi, bir yıl vadeli olarak 133,5 milyon euro ve 45 milyon dolar olmak üzere iki ayrı dilimden oluşuyor ve toplamda 235 milyon dolara denk geliyor.

Geçen yıla göre miktar ve maliyet açısından gelişme gösteren, 12 ülkeden 25 bankanın katılımıyla sağlanan kredi, ihracatın finansmanında kullanılacak.

ABank'ın geçen yıl aynı dönemde sağladığı sendikasyon kredisine göre yüzde 25 artışla yenileme ve aynı zamanda toplam maliyet açısından yüzde 20'lik iyileşme sağlandı. Kredinin faiz oranı, Libor 0,90, toplam maliyeti Libor 1,70 olarak gerçekleşti.

ABank Genel Müdürü Hamit Aydoğan da, sendikasyon kredisinin, ABank'ın bir yıl vadede sağladığı en yüksek tutarlı kredi olma özelliğini taşıdığına işaret ederek, ''Bu anlaşma ile sağlanan fonlar, müşterilerimizin dış ticaret işlemlerinin finansmanında kullanılacak. 2011 yılı dış ticaret hedefini 2 milyar dolardan 3 milyar dolara çıkaran bankamız, yeni dönemde müşterilerine sunduğu ürün ve hizmet yelpazesini genişleterek sektördeki pazar payını artırmaya odaklanacaktır'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir