ABank yabancı ortak arıyor

ABank Genel Müdürü Aydoğan, uzun vadede Türkiye ve yurt dışı bankacılık sisteminde yer almak için mutlaka stratejik bir ortağın gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - AlternatifBank (ABank) Genel Müdürü Hamit Aydoğan, Türk bankacılık sisteminde, hatta yurt dışı bankacılık sisteminde yerlerini almak için uzun vadede mutlaka stratejik ortak gerektiğini bildirdi.

Aydoğan, Uluslararası Finans kurumu (IFC) ve Hollanda Kalkınma Ajansı (FMO) tarafından kadın girişimcilerin sahipliğindeki küçük ve orta ölçekli işletmeler ile KOBİ'lere yönelik sağlanan 40 milyon dolarlık kredinin imza töreni sonrasında, gazetecilerin son dönemlerde gündeme gelen banka satışlarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

ABank'a teklif gelip gelmediği yönündeki soru üzerine Aydoğan, yabancıların son dönemde Türkiye'ye ilgisinin son derece fazla olduğunu vurgulayarak, "Ama bizim banka üzerinden bu sorunuza hissedarların değerlendirip cevap vermesi gerekir. Dolayısıyla benim burada 'evet' veya 'hayır' demem çok doğru değil. Bu tür bir talebin direkt hissedarlara gelmesi gerekiyor. Ama şunu söyleyebilirim; Türkiye'deki bankalara karşı yurt dışından olan talep son dönemde yoğun" şeklinde konuştu.

Hamit Aydoğan, "AlternatifBank'ı önümüzdeki dönemde satın alma veya birleşmede görebilecek miyiz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bugün için gündemimizde yoğun bir şekilde yok. Ama uzun vadede baktığımızda, Türk bankacılık sisteminde, hatta yurt dışı bankacılık sisteminde yerimizi almamız için uzun vadede mutlaka stratejik ortak gerekiyor. Ama bugün için yoğun bir gündemimiz yok. Ancak Türk bankacılık sistemindeki yerimizi daha da büyütmek, olmamız gereken yere gelebilmek için tabii bir stratejik ortaklık gerekebilir."

"Uzun vade dediğiniz ne kadarlık süre?" sorusunu ise Aydoğan, "En azından bir 5 yıllık vade..." diye yanıtladı.

"Hiçbir bankanın değerini kimse veremez"

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin'in, dün banka satışları konusundaki uyarısına ilişkin soru üzerine de Aydoğan, "Bu tür konulara herkesin değişik demeçlerle cevaplandırması doğru değil. Fiyatlandırma da yanlış. Hiçbir bankanın fiyatını kimse veremez. Doğru değil. Bence uyarısı yerinde oldu. Herkes bu konuda konuşmamalı. Bizim de aynı şekilde konuşmamamız gerekiyor" yorumunu yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir