ABD verisi piyasaları coşturdu

Bileşik Endeks, günü 712 puan ve yüzde 1.19 değer artışla 60.685 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Gün içinde yükseliş eğilimini koruyan İMKB, gün sonuna doğru yurtdışı endekslerin atağa kalkmasıyla çıkışını hızlandırdı. Bileşik Endeks, günü 712 puan ve yüzde 1.19 değer artışla 60.685 puandan tamamladı. Endeks, en son 29 Temmuz'da 60.737 puana ulaşarak tüm zamanların rekoruyla kapanmıştı.

Bu sabah Çin'de imalat sanayinin daha hızlı artması ve Avustralya ekonomisinin beklenenden daha hızlı büyümesi piyasalara destek verirken, ABD ISM verisinin beklentileri aşması piyasaları gün sonuna doğru hareketlendirdi. ABD'de ağustosta ISM İmalat Endeksi 52.8 beklentisine karşın 56.3 olarak açıklandı. Yurtdışında değer artışları yüzde 2.5'leri aşarken, İMKB de 60.761 puanı gördü. Gün sonunda borsada 2 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.28'in üzerine çıkarken, Dolar/Yen 84.5 seviyesinde işlem görüyor. Dolar 1.5135 liradan, Euro 1.9430 liradan el değiştiriyor.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.08 ile dünkü kapanışının altında günü tamamladı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir