ABD'de dayanıklı mal siparişinde yüzde 2,5 artış

Mart ayında dayanıklı mal siparişleri 208,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD'de dayanıklı mal siparişleri, mart ayında yüzde 2,5 oranında artarak, 208,4 milyar dolar oldu.

Ekonomistler, dayanıklı mal siparişlerinin mart ayında yüzde 2 artacağını tahmin ediyordu.

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, mart ayında dayanıklı mal siparişlerinin artmasında motorlu araç, ulaştırma ekipmanları ve uçak siparişlerindeki artış etkili oldu.

Ulaştırma hariç dayanıklı mal siparişleri, martta yüzde 1,3 artış kaydetti. Uzmanlar, ulaştırma hariç dayanıklı mal siparişlerinin geçen ay yüzde 1,8 artacağını öngörüyordu.

Daha önce yüzde 0,6 düşüş olarak açıklanan Şubat ayı dayanıklı mal siparişleri verisi yüzde 0,7 artış, yüzde 0,3 düşüş olarak açıklanan ulaştırma hariç dayanıklı mal sipariş verisi ise yüzde 0,6 artış olarak revize edildi.

Uçak hariç savunma dışı sermaye malları siparişleri ise geçen ay yüzde 3,7 oranında arttı. Bu kategori, işletmelerin sermaye malları satın alma planları için önemli bir veri olarak görülüyor. Şubat ayında uçak hariç savunma dışı sermaye malları siparişleri yüzde 0,5 yükselmişti.

Birincil metal siparişleri martta yüzde 3,9, makine siparişleri yüzde 4,2, bilgisayar siparişleri yüzde 10,4, ticari uçaklar için siparişler yüzde 0,9, otomobil ve otomobil parçaları siparişleri ise yüzde 3,7 oranında arttı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir