ABD'den Suriye politikalarına destek

ABD, Türkiye'nin Esad üzerindeki baskıyı artırma yolunda atabileceği her türlü adımı destekleyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, "Türkiye'nin, Suriye'de yaşananlara gittikçe sesini artırarak karşı çıkan ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a şiddeti sonlandırma ve demokratik dönüşümün hayata geçmesine izin verme çağrısı yapmada uluslararası toplum arasında giderek gücünü giderek artıran bir ses haline geldiğini" söyledi.

Toner, günlük basın brifinginde bir soru üzerine, Suriye konusunda tüm süreç boyunca Türkiye ile yakın temasta kalmayı sürdürdüklerini vurguladı.

"Türkiye, Suriye'de yaşananlara gittikçe sesini artırarak karşı çıkan ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a şiddeti sonlandırma ve demokratik dönüşümün hayata geçmesine izin verme çağrısı yapmada uluslararası toplum arasında gücünü giderek artıran bir ses haline geldi" diyen Toner, Türkiye'nin Esad üzerindeki baskıyı artırma yolunda atabileceği her türlü adımı memnuniyetle karşılayacaklarını belirtti.

Bu adımların neler olabileceğine açıklık getirmesi gereken tarafın Türkiye olduğunu kaydeden Toner, Türkiye'den beklenen adımlara dair bir soru üzerine, "Söylediğim gibi, Esad rejimi üzerindeki ekonomik baskıyı artıracak her türlü adımı memnuniyetle karşılarız. Bu baskıyı artıracak her adım, hedefimiz açısından yapıcı olacaktır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir