Adana merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu

Adana merkezli 4 ilde düzenlenen FETÖ operasyonlarında 11 sağlık çalışanı gözaltına alındı. Konya'da ise 7 şubatta başlatılan operasyonlarda gözaltı sayısı 49'a çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adana merkezli 4 ilde FETÖ/PDY yönelik operasyon düzenlendi. 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY'nin sağlık yapılanmasına yönelik Adana, Mersin, Adıyaman ve Tokat'ta eş zamanlı operasyon düzenledi.

Örgütün kriptolu haberleşme programı Bylock'u kullandığı iddia edilen, aralarında daha önce açığa alınan doktorların da bulunduğu 14 sağlık çalışanından 11'i gözaltına alındı.

Aranan 3 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

49 zanlı adliyeye sevk edildi

Ayrıca Konya merkezli 30 ilde yürütülen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 49 zanlıdan 42'si adliyeye sevk edildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, örgüte finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak eden kişilere yönelik başlattığı soruşturmada, FETÖ'de aktif rol oynadığı değerlendirilen kişiler tespit edilmiş, 7 Şubat'ta, Konya merkezli 30 ilde haklarında gözaltı kararı verilen 102 kişiyi yakalamak için eş zamanlı operasyon başlatılmıştı.

ByLock'tan 10 polise tutuklamaByLock'tan 10 polise tutuklama

Bu konularda ilginizi çekebilir