Adana'da silahlı saldırı: 2 şehit

Devriye gezen polis aracına düzenlenen saldırıda 2 polis memuru şehit oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adana'da polis aracına motosikletli iki kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 2 polis memuru şehit oldu.

Olay saat 20.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Akkapı Mahallesi'ndeki özel bir hastanenin önünde meydana geldi. Dağlıoğlu Polis Merkezi'nde görevli ekip otomobili hastane bahçe kapısından çıkış yaptığı sırada motosiklet üzerindeki kasklı ve maskeli iki kişi tarafından ateş açıldı. Saldırıda otomobildeki iki polis memuru ağır yaralandı. Saldırganlar motosikletle kaçarken, yaralı polisler ekip otomobilinin sürücüsü tarafından tekrar özel hastaneye götürülerek yoğun bakım ünitesine alındı. Burada yapılan müdahalelere rağmen polislerden biri şehit oldu. Diğer polis ise yapılan ilk müdahalenin ardından Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Hastaneye sevk edilen polis memuru 2 saate yakın ameliyatta kalmasına rağmen kurtarılamayıp şehit oldu

Kaçan saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı araştırma başlatılırken, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'te hastaneye gelerek polislerle ilgili bilgi aldı. Bölgede olayın ardından silah sesleri duyuldu.

Kimlikleri belli oldu

Saldırıda şehit olan iki polisin kimlikleri belirlendi. 

Şehit olan polis memurunun Süleyman Çakır, yaralanan polis memurunun da Bircan İlhanlı olduğu öğrenildi.

Bir soruşturma için özel hastaneye evrak almaya giden polislerin, Dağlıoğlu Polis Merkezinde görevli oldukları belirtildi. 

Vali'den açıklama

Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile saldırıda yaralanan İlhanlı'nın kaldırıldığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine gelerek, yetkililerden bilgi aldı.

Büyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20.10 civarında adli rapor almak için gittikleri özel hastaneden çıkışta Dağlıoğlu Polis Karakolu ekibine silahlı saldırı düzenlendiğini belirtti.

Büyük, şunları kaydetti:

"Maalesef saldırı sonucunda ilk aşamada bir şehidimiz oldu, ikinci memur arkadaşımız hastanede, ameliyat sonrasında maalesef onu da kaybettik. Bu olayla ilgili ilk bilgilere göre, terör örgütünün bir saldırısı olduğu anlaşılıyor. Şüphelilerle ilgili ilimizde ve özellikle o bölgede çok geniş çaplı operasyonlara başlandı. En kısa süre içinde bu saldırıyı yapanlarla ilgili yakalama işleminin yapılacağı ümidi içindeyiz."

Polis teşkilatına, ülkeye ve şehir sakinlerine başsağlığı dileyen Büyük, "İlimizde ikinci saldırı, Pozantı'daki saldırıdan sonra. Onun acısını yaşıyoruz ama milletin birliği ve beraberliği bozulmayacak, hukuk içinde her türlü cevabı en katı şekilde gerçekleştirecektir. Biz de bu çaba içindeyiz" diye konuştu.

Büyük, gazetecilerin sorusu üzerine şehit polislerin ikisinin de Adanalı olduğunu söyledi.

Öte yandan, polis ekipleri, saldırının gerçekleştirildiği Dağlıoğlu Mahallesi'nde helikopter destekli operasyon başlattı.