ADD'den tutuklu genel başkanlarına destek

Dernek, emekli Orgeneral Şener Eruygur'a destek amacıyla Yüksek Disiplin Kurulu aylık toplantısını Kocaeli'nde yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KOCAELİ - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri, derneğin aylık toplantısını, Kocaeli Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'a destek olmak ve yanında olduklarını bildirmek amacıyla Kocaeli'nde yaptı.

ADD Kocaeli Şubesindeki toplantı öncesi açıklama yapan YDK ve Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, her ay farklı bir ilde yapılan YDK toplantısını bu ay, Eruygur'a destek olmak amacıyla Kocaeli'nde yaptıklarını bildirdi. Muzaffer Eryılmaz, şunları söyledi:

"Genel Başkanımız Kandıra Cezaevinde, Kocaeli ili sınırları içinde ve biz ADD Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri olarak Genel Başkan'ımıza 'Allah kurtarsın' demek, düşüncelerimiz ve tüm inançlarımızla kendisinin yanında olduğumuzu iletmek amacıyla buradayız. Bu toplantı sonunda ortaya çıkacak bildirimizi, mektubumuzu, ADD Kocaeli Şube Başkanı Bozkurt Uslu aracılığıyla da kendisine sunacağız."

Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Eryılmaz, "ülkenin adeta karanlık bir tünelden" geçtiğini ileri sürerek, "Bu tünelde esas etrafı aydınlatacak ampuller değil, inançlardır. ADD üyeleri olarak, zaman içinde etrafa saçacak bilgimiz, inançlarımızın daha etkin olduğunu herkesin göreceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.