Adliyeye zorla götürülecekler

İstanbul'daki suç örgütü operasyonu hakkındaki dava kapsamında iş adamları Dinç Bilgin, Faruk Süren ve Efe Önbilgin'in, haklarında açılan davada, adliyeye zorla getirilmelerine karar verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma ve yardım etme", suçlarından açılan davada yargılanan iş adamları Dinç Bilgin, Faruk Süren ve Efe Önbilgin'in mahkemeye zorla getirilmesine karar verildi.
 
Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan bir örgüte yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameyi kabul etmesinin ardından düzenlenen tensip zaptında, davanın ilk duruşmasının 5 Haziran 2012 günü İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılmasına karar verdi.
Mahkeme heyeti, aralarında örgüt elebaşısı olduğu iddia edilen Sinan Berberoğlu'nun da bulunduğu 7 tutuklu sanığın, üzerlerine atılı suçun yasal yaptırımı olan sevk maddelerinin alt ve üst sınırları, kaçma şüphesi ve kuvvetli suç şüphesini gösterir olgu kriterlerinin devam etmesi, delilleri karartma ihtimalinin bulunması nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.
 
Aralarında iş adamları Dinç Bilgin, Efe Önbilgin, Faruk Süren'in de bulunduğu 25 tutuksuz sanığın ilk duruşmada savunma yapmaları ve delillerin tespiti için zorla getirilme emri çıkartılmasına karar veren mahkeme heyeti, tensip zaptında, ayrıca sanıklardan Yıldırım Beyazıt Günay ve Fevzi Onur Mutludoğan'ın soruşturma aşamasında adreslerine ulaşılamadığı ve kaçak durumda olmaları sebebiyle sorgu ve savunmalarının yapılabilmesi için haklarında yakalama emri çıkartılmasını kararlaştırdı.
 
Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Salim Duran tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Berberoğlu'nun "suç işlemek için örgüt kurmak", "iftira", "mühür bozma", "mühürde sahtecilik", "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 25 yıldan 84 yıla kadar hapsi cezası isteniyor.
 
İş adamı Faruk Süren hakkında ise "örgüte yardım etmek" ve "rüşvet" suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar, iş adamı Efe Önbilgin hakkında da, "örgüte yardım etmek" ve "iftira" suçlarından 2,5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası öngörülen iddianamede, iş adamı Dinç Bilgin için de "örgüte yardım etmek" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir