Afrin harekatında 7 asker şehit oldu

Afrin'in kuzeydoğusunda bir tankın isabet alması sonucu 5 asker şehit oldu. TSK, bir askerin çatışmada, bir askerin de Kilis'e yapılan saldırı sonucu şehit olduğunu duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zeytin Dalı Harekatı'nın 15. gününde 7 asker şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucu isabet alan tankta bulunan 5 askerin şehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, şunlar kaydedildi:

"Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, bugün Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan beş kahraman silah arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

Genelkurmay'dan yapılan diğer açıklamada da harekatta bir askerin, terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarıyla girilen çatışmada, bir askerin de Kilis hudut bölgesinde teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit olduğu duyuruldu.

Harekatta bugüne kadar 13 şehit asker düştü

Genelkurmay, harekatta bugüne kadar 13 askerin şehit olduğunu, 899 teröristin de etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Terör örgütüne ait 538 hedef imha edildi.

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:

"Hava Kuvvetlerimiz tarafından, uluslararası hukuk ve anlaşmalar tarafından yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadır. Kara ateş destek vasıtalarımız da aynı esaslarla hareket etmektedir.
Harekâtın başlangıcından itibaren Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait 538 hedef imha edilmiştir.

Harekât kapsamında, şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 899 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinden bugüne kadar 13 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 57 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır."

1 Şubat'taki saldırıda yaralanan asker şehit oldu1 Şubat'taki saldırıda yaralanan asker şehit oldu

 

Bu konularda ilginizi çekebilir