Ağaoğlu, enerji üretimine başladı

Şirket, 3 yılda enerjiye yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Ağaoğlu Enerji Grubu, ilk rüzgar enerjisi santralini devreye aldı.
Ağaoğlu Enerji Grubundan yapılan yazılı açıklamada, Grubun 5 Temmuz 2007'de üretim lisansını aldığı Mersin'in Mut ilçesi yakınlarındaki 33 Megavatlık (MW) Mersin Rüzgar Enerjisi Santralinin 19 Mart 2010 tarihi itibarıyla enerji üretimi ve satışına resmen başladığı kaydedildi.
Açıklamada, Mersin'deki santralin toplam 90 milyon lira yatırım maliyeti ile 8 ayda tamamlanarak hizmete girdiği, santralin yılda asgari 120 milyon KWh enerji üreterek 12 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılamasının beklendiği bildirildi.
Yıllık 72 bin tonluk karbondioksit emisyonunu engelleyecek olan santral sayesinde ithal edilen fosil yakıtlar için her yıl ödenen 10 milyon lira tutarında yerli kaynağın ülke dışına çıkışının da önüne geçileceği ifade edilen açıklamada, önümüzdeki 3 yıllık dönemde enerji yatırımlarını büyütmeyi planlayan Ağaoğlu Enerji Grubunun toplam bin Megavatlık portföy oluşturarak enerjiye yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedeflediği belirtildi.
Açıklamada, devreye giren Mersin Rüzgar Enerjisi Santralini, inşaatına başlanan 93 Megavatlık Bandırma Şah ve 14 Megavatlık Seferihisar Rüzgar Enerjisi Santrallerinin izleyeceği ifade edildi.
Ağaoğlu Enerji Grubu Başkanı Murat Onuk, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, enerji yatırımlarının hızlanarak artacağını vurgulayarak, "Mersin Rüzgar Enerji Santralimiz ile bölge ve ülke ekonomisine de önemli bir katkı sağlayacağız. Elektrik satışında önceliği grup şirketlerimizin elektrik ihtiyaçlarının karşılanmasına vererek Ağaoğlu Şirketler Grubunun karbon ayak izini de silmiş olacağız" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir