Ağaoğlu, Şah Rüzgar Santralı'nı işletmeye aldı

Ali Ağaoğlu, Şah RES'in, nüfusu 140 bin olan Bandırma'nın elektrik ihtiyacını tek başına karşılayabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 93 megavat (MW) kurulu gücündeki Şah Rüzgar Enerjisi Santrali'nin (RES) tamamını ticari işletmeye aldığını açıkladı.

Ağaoğlu Şirketler Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada, enerji sektöründe liderliği hedefleyen Ağaoğlu'nun, 2010 yılının Eylül ayında Bandırma'da temeli atılan ve yaklaşık 250 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen Şah Rüzgar Enerjisi Santrali'nin tamamını ticari işletmeye soktuğu bildirdi.

Türkiye'nin yenilenebilir enerji üretiminde en yüksek kapasiteli rüzgar santrali olan 93 MW kurulu gücündeki santral ile birlikte Ağaoğlu'nun, enerjideki toplam işletme kapasitesinin 126 MW güce yükseldiği belirtildi. Bölgede zor geçen kış koşullarına karşın santralin 60 MW'lık ilk bölümünün sekiz aydan daha kısa bir sürede devreye alan Ağaoğlu'nun, 93 MW'lık projenin tümünü ise bir yıldan daha kısa sürede tamamladığı, Şah RES'de üretilecek toplam 380 milyon kilovat saatlik 'temiz enerji' sayesinde yılda yaklaşık 240 bin tonluk karbondioksite eşdeğer sera gazı emisyonunun da azaltmış olacağı belirtildi.

"Şah RES, Bandırma'nın elektrik ihtiyacını tek başına karşılayabilecek"

Hedeflerinin 2015 yılına kadar enerjide 1.000 MW kurulu güce ulaşmak olduğunu belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, toplam yıllık enerji üretimi 380 milyon kWh olan Şah RES'in modern ve çevre dostu bir enerji santrali olduğunu vurguladı. Ali Ağaoğlu, Şah RES'in, nüfusu 140 bin olan Bandırma'nın elektrik ihtiyacını tek başına karşılayabileceğini söyledi.

"6 HES inşaatına önümüzdeki aylarda başlanması planlanıyor"

Enerji yatırımlarına yine Bandırma'da bulunan Edincik RES ve Seferihisar RES projeleriyle devam edeceklerini açıklayan Ağaoğlu, diğer yandan Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kocaeli ve Yalova'da bulunan rüzgar santrali projelerinde ise lisanslama çalışmalarının devam ettiğini ve toplam kurulu gücün 760 MW'a ulaşacağını söyledi.

Ağaoğlu ayrıca, toplam kurulu gücü 200 MW olan ve Amasya, Bingöl ve Gürcistan'da yer alacak toplam 6 HES projesinin inşaatına önümüzdeki aylarda başlamak üzere çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Yapılan enerji yatırımlarının cari açığın azaltılmasına ve ülke ekonomisine katkılar sağladığına değinen Ali Ağaoğlu, enerjide önümüzdeki yıllarda yaşanabilecek sıkıntılara karşı önlem alınması adına yeni yatırımların son derece önemli olduğunu ifade etti. Ağaoğlu, "Türkiye'nin rüzgarda toplam kurulu gücü 1.500 MW olduğu halde biz Ağaoğlu Enerji Grubu olarak bir yılda Türkiye'nin 12 yılda ulaştığı rüzgar gücünün yüzde 8'lik bölümüne ulaştık" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir