AHE'den 13.6 milyon TL net kâr

Uğurlu, "Şirketimiz, 524 bin 815 katılımcıya ve 2,7 milyar lira fon büyüklüğüne ulaşarak sektör liderliğini sürdürdü" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anadolu Hayat Emeklilik (AHE), yılın ilk çeyreğinde 13,6 milyon lira net kar açıkladı.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, şirketin 2011 yılı Mart dönemi konsolide olmayan finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada 2011'in ilk çeyreğinin, dünya ekonomisine ilişkin toparlanma sürecinin genel olarak devam ettiği ancak, özellikle Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da, Japonya'da ve Avrupa'da yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelerin yakından izlendiği bir dönem olduğuna dikkati çekti.

Sigorta şirketlerinin bu dönemde de, özellikle hayat sigortası risk ürünlerinin ve kurumsal emeklilik planlarının satışına yönelik yoğun faaliyetlerine devam ettiğini belirten Uğurlu "Ayrıca vergisel avantajların artırılması, yatırım yapılabilecek fonların çeşitlendirilmesi gibi sektörün gelişimine yönelik yasal düzenlemelerin oluşturularak, müşteri memnuniyetinin artırılması ve ayrılma oranlarının azaltılması çalışmaları da gündemdeki yerini korudu" değerlendirmesini yaptı.

Uğurlu, Anadolu Hayat Emekliliğin bu dönemdeki performansı hakkında şu bilgileri verdi:

"Anadolu Hayat Emeklilik 2011 yılı ilk çeyreğinde, 13,6 milyon TL net dönem karı elde etti ve aktif büyüklüğü, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında artışla 5,4 milyar TL seviyesine ulaştı. Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından açıklanan 31 Mart 2011 tarihli verilere göre şirketimiz, 524 bin 815 katılımcıya ve 2,7 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşarak sektör liderliğini sürdürdü. Anılan kalemler itibariyle pazar payımız ise sırasıyla yüzde 22,1 ve yüzde 21,9 olarak gerçekleşti. Bu dönemde, 1 milyon hayat sigortası müşterimizden toplam 91,3 milyon TL prim üretimi sağlandı, 2 milyar TL'yi aşan hayat sigortalılarımıza ait varlıklar (matematik karşılıklar) itibariyle sektörün en büyük şirketi olma özelliğimiz ve özellikle bankacılık ürünleri ile bağlantılı hayat ve işsizlik sigortası satışlarındaki gelişimimiz devam etti."

Uğurlu, Türkiye'nin halka açık ilk ve tek emeklilik şirketi olma özelliğini koruyan Anadolu Hayat Emeklilik'in, faaliyet gösterdiği branşlardaki mevcut büyüme potansiyelini ve gelişim fırsatlarını da değerlendirerek "sektörün en iyisi ve müşterilerin ilk tercihi" olma hedefinde olduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir