Ahmet Türk taburcu oldu

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk yaptığı açıklamada, "Tepkilerin demokratik boyutlarda kalması için herkesin titizlikle davranması gerekir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk, uğradığı saldırının ardından tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Türk, "Tepkilerin demokratik boyutlarda kalması için herkesin titizlikle davranması gerekir" dedi.

Türk, Samsun'da uğradığı saldırının ardından Ankara'da tedavi altına alındığı Güven Hastanesi'nden ayrılırken yaptığı açıklamada, "olayın detaylarına fazla girmek istemediğini, demokrasinin olmadığı bir ülkede, bu tür olayların daha önce de yaşandığını" söyledi.

Türk, "Demokrasiye ve halkların kardeşliğine vurulan darbe" olarak nitelediği saldırıyı, "Kürt halkının yanı sıra Türk halkının da yüreğinde ve beyninde mahkum ettiğini" belirtti.

Saldırının ardından Zonguldak'tan Trabzon'a kadar bir çok insanın, aydının, sivil toplum örgütü temsilcisinin kendisini arayarak üzüntülerini dile getirdiğine işaret eden Türk, şunları kaydetti:

"Şimdi daha iyi anlıyoruz ki, ortak aklı ortaya koyduğumuzda, ülkemizin sorunlarına, başta Kürt sorununa ciddi bir yaklaşım gösterdiğimizde, gerçekten sevgiyle kucaklaşmayı esas aldığımız sürece, insanlarımız katkı sunarlar.

Bugün artık bütün siyasilerin bu bilinçle, bu ülkenin sorunlarına yaklaşmasını umut ediyorum, diliyorum. Biz burada bir bütünüz. Bin yıllık bir geçmiş var, birlikte yaşanmışlık var. Bu güzel kardeşliği sevgiye dönüştürecek bir duruşu artık göstermemiz lazım. Bundan umutluyum. Bunu istemeyenlere rağmen, demokrasi dışı güçlere rağmen biz bunu başarabiliriz. Herkese büyük sorumluluk düşüyor. O yönelme karşısında lakayt davranan polise bile büyük sorumluluk düşüyor. Siyasilere büyük sorumluluk düşüyor. Halka, insanlarımıza sorumluluk düşüyor. İnanıyorum ki, bir söz var, 'Bir musibet bazen çok hayırlı şeyler getirir' Böyle olayların yaşanmamasını diliyorum. Ama önemli olan, bütün yaşananlardan ders çıkarmamız, geleceği kardeşçe, birlikte örecek, bunu birlikte gerçekleştirecek ortak duruşu, mantığı, ortaya koymamızdır. Bu konuda herkesten tekrar tekrar duyarlılık bekliyorum."

Ahmet Türk, olayın ardından yalnız olmadıklarını gördüğünü ifade ederek, "Demek ki mücadele demokrasi mücadelesi, insanlık mücadelesidir. Biz bu mücadeleyi büyütmeliyiz" diye konuştu.

Yaşadığı saldırıya tepkiler geliştiğine dikkati çeken Türk, "Elbette, insanlar demokratik tepkilerini gösterebilmeli, yanlışı protesto edebilmelidir. Tepkilerin demokratik boyutlarda kalması için herkesin titizlikle davranması gerekir. Tepkilerin gerçekten demokratik tepki noktasında kalması çok önemlidir" dedi.

Türk, özgür ve demokratik bir gelecek için çaba harcadıklarını, her zaman o duruşu göstereceklerini kaydetti.

Tedavi gördüğü süre içinde yardımcı olan hastane personeline ve bu süreçte kendisini arayan, ziyaret eden herkese teşekkürlerini de ileten Türk, bir gazetecinin "Sağlığınız nasıl?" sorusunu, "iyi" diye yanıtladı.

Ahmet Türk, olayın failinin tutuklandığını hatırlatan bir başka gazeteciye, "Faili önemsemiyorum, geleceği önemsiyorum" karşılığını verdi.

Yumruklu saldırının ardından bazı illerde çıkan olayları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise Türk, "Özellikle bunu herkesten rica ediyorum. Elbette tepkiler olacak ama demokratik boyutlar içinde kalması çok önemli" yanıtını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir