Aile isterse inceleme yaparız

Sağlık Bakanı Akdağ, Aydın Menderes'e yanlış teşhis iddialarıyla ilgili ailenin talebi olursa inceleme yapılacağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ERZURUM - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, obezite ve hareketsizliğin günümüzde önemli bir sorun olduğunu belirterek, "Ne yiyeyim, ne içeyim diye düşünürken birincisi ağzımızın fermuarını çekmesini bilmeliyiz " dedi.
Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Palandöken Kayak Evi'nde düzenlenen, "Bölgesel Gençlik Çalıştayı" kapanış töreninde yaptığı konuşmada, çalıştayda beslenme konusunun ele alındığını hatırlatarak, "Sağlığın teşviki, tam 20 yıldır en önemli hususlardan biri. Ancak bu konuda son 5 yılda ciddi adımlar attık. Yeni yaptığımız kanunla, Sağlık Bakanlığında, 'Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü' kurulacak" diye konuştu.
Türkiye'de şişmanlık ve hareketsizliğin de çok önemli konular arasında yer aldığını vurgulayan Akdağ, "Şişmanlık, obezite diyebilirsiniz. Bununla birlikte hareketsizlik sağlığımızı son derece bozan önemli bir husus. Biz bakanlık olarak bunun üzerine çok çalışacağız, büyük medya kampanyalarına başlamak üzereyiz. Diğer kuruluşlarla ilgili çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız" dedi.
"Mideyi gıda ile doldurmayın"
Tüketilen kaloriden daha fazla kalori alımının kilo almaya neden olduğunu hatırlatan Bakan Akdağ, şöyle konuştu:
"Ne yiyeyim, ne içeyim diye düşünürken birincisi ağzımızın fermuarını çekmesini bilmeliyiz. Kültürümüzden miras olarak getirdiğimiz önemli bir uygulama var aslında. Bu uygulamaları biraz unuttuk ama 21. yüzyılda bunları yeniden gündeme getirmenin tam da zamanıdır. Acıkmadan sofraya oturmamalıyız, doymadan kalkmalıyız, midemizin tamamını gıdayla doldurmamalıyız. Üçte birini gıdalarla, üçte birini suyla doldurduysak kafidir. Bunları yaparsak büyük ölçüde yeterli olacaktır. Bunların yanında, bir de günlük 20-30 dakika fiziksel egzersiz yapmalıyız. Doğru beslenip, yeterince hareket ettiğimizde sağlığımızı aslında büyük ölçüde koruyacağız demektir."
Aydın Menderes'in ölümü
Konferansın ardından bir gazetecinin, "Sayın Menderes'in eşinin 'yanlış teşhis konuldu, yanlış tedavi yapıldı' yönünde açıklaması oldu. Siz de tedavi hizmetleriyle yakından ilgilendiniz. Bu konuda soruşturma ya da inceleme yapılacak mı?" sorusu üzerine, ailenin talebi olursa inceleme yapacaklarını belirtti.
Bakan Akdağ, şunları kaydetti:
"Biliyorsunuz Sayın Aydın Menderes 34 gün Ankara Atatürk Araştırma Hastanesinde yattı. Oraya geldiği günden itibaren nakli sırasında eşi Ümran Hanım beni aramıştı. Naklini gerçekleştirdik. Oraya gelişinden itibaren arkadaşlarımız büyük bir itinayla tedavisini gerçekleştirdiler. Aile de yapılan hizmetten çok mutlu oldu. Rahmetli uzun süredir nörolojik açıdan bazı problemler yaşıyordu. Bunların tabii diğer hastalara göre tedavisi daha zordur. Kısa bir süre önce özel bir hastanede kalmıştı. Zannediyorum ifadeleri oradaki teşhisle alakalı. Ama o özel hastaneyle ilgili bir şey söylersem hastaneye haksızlık etmiş oluruz. Sonuçta çok iyi bir tedavi aldı, yoğun bakım hizmeti aldı."
Bu konularda ilginizi çekebilir