AK Parti, 'başkanlık' için düğmeye basıyor

Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemine ilişkin teklifi kısa sürede Meclis'e sunacaklarını ve sonuç ne çıkarsa çıksın son sözü milletin vereceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Yıldırım toplantıda yaptığı konuşmada, başkanlık sistemine ilişkin teklifi  kısa sürede Meclis'e sunacaklarını söyledi.

Başbakan Binali  Yıldırım, "Devletten ve milletten yana tavır koyan Devlet Bahçeli'ye  ise teşekkür ediyorum. Ülke ve gelecek için örnek bir davranış  sergiliyor. Dün yaptığı açıklama Türkiye'nin geleceğini inşa etmeye  yönelik umut verici bir açıklama. Türkiye fiili durumu hukuku durum haline dönüştürmek mecburiyetindedir. Sayın Bahçeli'nin bu konudaki yol açıcı beyanatları cesaret vericidir. AK Parti olarak b biz hazırız ve adımları atacağız. Kısa sürede Meclis'e teklimizi getireceğiz. " dedi.

'FETÖ ile mücadele PKK için de uygulansın''Millet 'Başkanlık' derse söyleyeceğimiz söz yok'

Yıldırım, Meclis ister 330 isterse 367 oyla kabul etsin her halükarda millete gideceklerini ve son sözü milletin söyleyeceğini kaydetti.

"CHP'nin bu oyuna alet olması üzüntü verici"

Türkiye'deki FETÖ gerçeğini anlamamakta direnen bir küçük kesim olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Hiç kusura bakmasınlar, bu yaptıkları bu asil millete en hafifinden haksızlıktır, siyaseten abesle iştigaldir. CHP'nin 'mağduriyet edebiyatı' üzerinden sürdürdüğü söylemin ne kadar sıkıntılı olduğu açıktır. Bu söylem, FETÖ'nün yeni bir oyunudur, CHP'nin bu oyuna alet olması üzüntü verici."

"Aklından şüphe ederim"

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Yıldırım, "Terör örgütü üyesi de destekçisi de bu topraklardan tamamen çıkarılacak. Bundan en ufak kim şüphe ediyorsa ben de onun aklından şüphe ederim." diye konuştu.

"Ben milletin hakkına bakarım"

FETÖ'ye yönelik çalışmalarda milletin hakkını ön planda tuttuklarına dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle kaydetti:

"Anamuhalefet partisi bize cevap veriyor, 'Ben mağdur edebiyatına bakmam, bunların haklarını savunmaya devam edeceğim.' diyor. Et kardeşim. FETÖ'cülerle senin muhabbetin iyiyse bana ne. Ben millete, milletin hakkına bakarım. Alçakların, bu milletin geleceğini karartmaya çalışanların hakkıyla, hukukuyla bizim işimiz olmaz."

Bu konularda ilginizi çekebilir