AK Parti'den Bahçeli'ye adaylık yanıtı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, MHP'nin 2019'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday göstermeyeceği yönündeki açıklamaları değerlendiren Turan, Bahçeli'nin açıklamalarını takdirle karşıladıklarını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan yaptığı açıklamada, bütün partilerin uyum yasalarına katkısının olması gerektiğine dikkat çekti.

CHP: MHP'nin durumu, patron çıldırdı, kapatıyoruzCHP: MHP'nin durumu, patron çıldırdı, kapatıyoruz

MHP'nin 2019'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday göstermeyeceği yönündeki açıklamalarını değerlendiren Turan, "16 Nisan'dan sonraki görevimizi biz biliyoruz. Sayın Bahçeli'nin de bu konudaki açıklamasını takdirle karşılıyoruz. Biz başından beri ittifakın ülkenin siyasal tarihinde fiilen uygulandığını biliyoruz ama bunun resmi bir karşılığı olmamış. Diyoruz ki tüm partiler bir araya gelsin ittifakın aleni halini ete kemiğe büründürelim. Sayın Bahçeli adım atmıştır, AK Parti yetkili organları da bir karar alacaktır." ifadelerini kullandı.

Turan, "HDP ile CHP bir araya gelince ne güzel bir ittifak diyeceksiniz ama MHP ile AK Parti bir araya geldiğinde kötü diyeceksiniz. Bu doğru bir yaklaşım değil" diye konuştu.

Bahçeli: MHP cumhurbaşkanı adayı göstermeyecekBahçeli: MHP cumhurbaşkanı adayı göstermeyecek