Akbank, 'cepten öde' ile kredi kartını telefonla birleştirdi

Akbank ve Visa Europe işbirliğiyle geliştirilen uygulama ile cep telefonlarıyla 35 liranın altındaki tüm kredi kartı ödemeleri gerçekleştirilebilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank ve Visa Europe işbirliğiyle geliştirilen "Akbank cepten öde" uygulaması ile cihaz ve operatörden bağımsız olarak, cep telefonlarıyla 35 liranın altındaki tüm kredi kartı ödemeleri gerçekleştirilebilecek.

Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, uygulamaya ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, bankacılığın giderek daha da mobil hale geldiğini, 2015 yılında mobil internet kullanımının normal internet kullanımını geçeceği öngörüsü dikkate alındığında bunun yenilikçi şirketler ve bankalar için önemli bir fırsat yarattığını söyledi.

Binbaşgil, "Akbank cepten öde" uygulamasının "Avrupa'da bir ilk" olduğunun altını çizerek, kredi kartlarıyla cep telefonlarını birleştirdikleri, operatör ve cihaz bağımsız NFC teknolojisinin kullanıldığını uygulamada, telefonlar içine konulan hafıza kartıyla birlikte cep telefonlarının artık kredi kartı haline geldiğini söyledi.

İlk hedef Blackberry kullanıcıları

Binbaşgil, uygulamanın Türkiye'de 45 bin Visa temassız ödeme noktasının yanı sıra dünyada yaklaşık 350 bin olan tüm Visa temassız ödeme noktasında da geçerli olacağını ifade etti.

Uygulamada ilk olarak Blackberry kullanıcılarını hedeflediklerini vurgulayan Binbaşgil, "Bu uygulama ile yüzde 10 kadar Blackberry kullanıcısının kısa sürede Akbank müşterisi olacağına inanıyoruz" dedi.

Akbank Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sindel ise uygulamanın Türkiye'de bir standart olan 35 lira ve altı işlemlerde geçerli olduğunu, bu miktarın ihtiyaçlara göre artabileceğini belirtti.

Sindel, "Temassız kartlardan farklı olarak Akbank cepten uygulamalarında ve diğer NFC uygulamalarında şifre varsa, güvenliyse ve online ise herhangi bir üst sınıra gerek kalmayacak. Her tür alışverişte yakın bir gelecekte cep telefonunu tamamen cüzdanın yerine kullanabileceğiz. Uygulama kapsamında bir kampanya yaptık ve ilk alışverişler bizden bedava olacak" diye konuştu.

"Akbank cepten öde" uygulamasının kullanılabilmesi için cep telefonlarının hafıza kartı yuvasına Axess, Wings ve Fish logolu özel üretilmiş ve tüketicilere Akbank tarafından ulaştırılacak hafıza kartının (Micro SD kartlar) takılması, cep telefonlarına da uygulama yüklenmesi, kullanıcıların ise güvenlik açısından ödemelerden önce uygulamayı şifre girerek açmaları gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir