Akbank'tan enerji dostu kredi

"Akbank Enerji Dostu Kredi" yapım faaliyetlerine finansman sağlamayı amaçlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank'ın, müşterilerinin enerji tasarrufu sağlamak amacıyla gerçekleştirecekleri yapım faaliyetlerinin finansmanı için "Akbank Enerji Dostu Kredi"yi hayata geçirdiği bildirildi.

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamada, kredinin, enerji verimliliğinin artırılması ve enerji maliyetlerinin azaltılması amacıyla işyeri, fabrika gibi ticari gayrimenkullerin ısıtma, soğutma, elektrikli motorların ve aydınlatma sistemlerinin yenilenmesi, dış cephelerin yalıtılması ve çevreci enerji kaynaklarına yönelinmesi için firmalarca kullanabileceği belirtilerek, yatırım ve işletme sermayesi kredileri olmak üzere iki başlık altında Akbank müşterilerine sunulduğu ifade edildi.

Kredi ile firmalara enerji verimliliği yaratmaya yönelik harcamalarının finansmanı için 7 yıla kadar vade imkanı sağlandığı belirtilen açıklamada, enerji verimliliği yaratılmasının yanı sıra yenilenebilir enerji yatırımlarının finansmanı amacı ile de proje kredisi kullandırılabileceği vurgulandı.

Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ferda Besli konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Yasal düzenlemelerin hızlanması ile de enerji verimliliği konusu bir zorunluluk olarak günlük hayatın ve iş hayatının gündemine giriyor. Bu noktada KOBİ'lerin enerji verimliliğinin artırılması amacıyla Enerji Dostu Kredi'yi hayata geçirdik. Metrekare başına ortalama yalıtım maliyetinin 28–32 lira olduğunu varsayarsak, 1000 metrekarelik bir işyerinin yalıtım maliyeti 28 bin-32 bin lira arasında değişiyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir