Akfen, hisselerini geri alıyor

Hisse geri alımının 30 milyon TL'lik üst sınır içerisinde 0 TL ile 12 TL arasında yapılması öngörülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akfen Holding, İMKB'de oluşan şirket değerinin gerçek performansı yansıtmaması ve hisse senedi fiyatında görülen büyük dalgalanmalarla şirket değerinin düşmesini engellemek amacıyla hisse geri alımına karar verdi.  Hisse geri alımının 30 milyon TL'lik üst sınır içerisinde 0 TL ile 12 TL arasında yapılması öngörülüyor.

Akfen Holding'den yapılan yazılı açıklamada, holdingin, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) ilgili esasları uyarınca, 7 Eylül 2011 tarihinde yapılacak Olağanüstü Genel Kurul ile esas sözleşmesini tadil ederek, şirket hisselerinin geri alınması için Genel Kurul'dan yetki alınmasına karar verdiği bildirildi. Hisse geri alımı için ayrılan fonun, şirket kaynakları ve faaliyetlerinden sağlanan gelirden yaratılacağı belirtilen açıklamada, "Holding, geri alım programı esaslarını, yasal mevzuatın izin verdiği azami oranda işlem yapabilmek üzere alt limit 0 TL ve üst limit ise 12 TL ve toplam tutarın üst limiti ise 30 milyon TL olarak belirledi. Akfen Holding Yönetim Kurulu 7 Eylül 2011 günü yapılacak Genel Kurul toplantısında 18 ay süreyle yetki talep edecek" denildi.

"İMKB'de oluşan değer, gerçek performansı yansıtmıyor"

Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı özel durum açıklamasında da Akfen Holding, dünyada yaşanan global ekonomik krizlerin etkisi sonucu şirket hisselerinin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki (İMKB) işlem fiyatının, halka arz fiyatının önemli oranda altına indiğini ve hisse senedi fiyatında düşük hacimlerle büyük dalgalanmalar yaşandığını, bu nedenle İMKB'deki hisseler için gerek görüldüğü takdirde geri alım yapılabilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'nun İlke Kararı uyarınca Genel Kurul'dan yetki alınarak, geri alım işlemi yapılmasına karar verildiğini belirtti.

Açıklamada İMKB'de oluşan değerlerin holding faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmadığını ve fiyat dalgalanmalarını azaltmak üzere mevcut piyasa koşullarının da değerlendirileceği ifade edildi.

Yasal mevzuat, şirketlerin çıkarılmış sermayelerinin yüzde 10'una kadar ve 3 yıl içerisinde elden çıkarılmak üzere geri alım yapılmasına izin veriyor. Şirketlerin çıkarılmış sermayelerinin yüzde 10'u üzerinde geri alım yapmaları halinde ise 6 ay içerisinde bu hisseleri elden çıkarmaları gerekiyor. Akfen Holding hisseleri 14 Mayıs 2010 tarihinde İMKB'de işlem görmeye başlamıştı. Geri alım işlemleri de mevzuat gereği İMKB' de yapılacak.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir