”AKP, Alevileri her kasım ayında miting yapmak zorunda bırakmamalı”

Alevi Bektaşi Federasyonu "Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı'' mitingi için çağrı yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi örgütlerinin 8 Kasımda İstanbul Kadıköy'de yapacağı ''Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı'' mitingi için çağrı yaptı.

Federasyon Genel Başkanı Ali Balkız, mitinge destek veren kuruluşların temsilcileriyle Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde yaptığı açıklamada, Alevi örgütlerinin geçen yıl 9 Kasımda Ankara'da miting yaptığını anımsattı.

Geçen bir yılda sorunlarının çözümü noktasında bir kazanım elde edemediklerini ifade eden Balkız, bunun yanında cemevleri ve zorunlu din dersleriyle ilgili olarak AİHM, Danıştay ve idare mahkemelerinin verdikleri kararların hükümetin masasında durduğunu savundu. Balkız, şunları kaydetti:

''Bu kez 8 Kasım 2009 tarihinde İstanbul Kadıköy Meydanında olacağız. Taleplerimizin arkasında Pir Sultanca durduğumuzu bir kez daha göstereceğiz. Barışın diliyle konuşacağız, güvercinler uçuracağız, semahlar döneceğiz. Dünya değişti, değişiyor. Türkiye değişti, değişiyor.

Çağımız artık insan hakları, özgür düşünce, özgür ifade, din ve vicdan özgürlüğü, eşit yurttaşlık hakkı, farklılıkların zenginlik kabul edidiği, her türlü asimilasyonların yasaklandığı bir çağ. AKP, bu çağa gelmelidir. Biz Alevileri her kasım ayında yeni bir miting yapmak zorunda bırakmamalıdır.''    

Açıklamanın ardından gruptakiler, Kızılay çevresinde mitinge davet bildirileri dağıttı.