Aksa ile DÜNYA karbon elyafı masaya yatırıyor

Panelde, Kompozit & Karbon Elyaf endüstrisinin bugünü ve geleceği ele alınıp tartışılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. ile gazeteniz DÜNYA işbirliğinde düzenlenecek, "Sıradaki Endüstri Devrimi ve Türkiye'nin Fırsatları: Kompozit & Karbon Elyaf" isimli panel, geleceğin ürünü olan karbon elyafı geniş bir şekilde ele alacak.

Panel 23 Haziran Çarşamba günü (yarın) saat 14.00'te Yalova Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek. Kompozit & Karbon Elyaf endüstrisinin bugünü ve geleceğinin, Türk sanayicisi ile girişimcisi için barındırdığı fırsatların ele alınıp tartışılacağı panelin moderatörlüğünü, DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ üstlenecek.

AKSAGenel Müdürü Mustafa Yılmaz, DÜNYA Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt ve Kocaeli Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Şevket Özden'in konuşmacı olarak katılacağı panele, sektörden çok sayıda kişinin katılması bekleniyor. Hafifliği ve mukavemeti dolayısıyla mobilite ve dayanıklılığa bir arada ihtiyaç duyulan alanlarda tercih edilen karbon elyaf üretiminde dünyada 8. sırada bulunan Türkiye, 2009 yılında 40 bin ton karbon elyaf üretti. Geleceğin teknolojisi olarak görülen karbon fiber, uzay araçlarından gemilere, uçaklardan motorlara, rüzgar türbininden savunma sanayiine kadar pek çok alanda kullanılıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir