Alanya'da başkanı yaralayan saldırgan tutuklandı

İncekum Belediye Başkanı yoğun bakımda

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ALANYA - Antalya'nın Alanya ilçesinde, İncekum Belediye Başkanı Fahri Baysal'a bıçakla ağır yaralayan bir kişi tutuklandı. Fahri Baysal, solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakım ünitesinde tutuluyor.

Alınan bilgiye göre, Fahri Baysal'ı bıçaklayarak ağır yaraladığı iddiasıyla jandarmanın yakaladığı Fatih K. (19), S.K., ve A.Ö., sorguları tamamlandıktan sonra Alanya Adliyesi'nde sevkedildiler. Çıkarıldıkları mahkemece Fatih K., "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs" iddiasıyla tutuklandı. Diğer zanlılar S.K. ve A.Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yoğun bakımda

Başkent Üniversitesi Alanya Hastanesi Başhekimi Cevahir Haberal, İncekum Belde Belediye Başkanı Fahri Baysal'ın, solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakım ünitesinde tutulduğunu bildirdi.

Haberal, yaptığı yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Fahri Baysal'ın delici-kesici alet yaralanması sonucu acil servise getirildiğini, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Zülfikar Karabulut tarafından tetkikleri yapılan Baysal'da, akciğerde hava ve kan birikmesi ve akut karın sendromu saptandığını ifade etti.

Kan tetkiklerinde Baysal'da şoka ait belirtiler de görüldüğünü belirten Haberal, kan ve serum verilerek acil ameliyata alınan Fahri Baysal'ın, bağırsakları, karın ve göğüs boşluğunu ayıran zardaki zedelenmelerin tamir edildiğini açıkladı.

Haberal, operasyonda iki akciğer boşluğuna tüp drenajı uygulanan Fahri Baysal'ın vücudunda tespit edilen 11 küçük ve büyük kesiğin onarılarak yoğun bakım ünitesine kaldırıldığını kaydetti.

Cevahir Haberal, Fahri Baysal'ın solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakım ünitesinde tutulmaya devam edildiğini bildirdi.

Alanya'nın İncekum beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Fahri Baysal (46), Fatih K'nin bıçaklı saldırısı sonucu ağır yaralanmış, olayın ardından kaçan Fatih K. ve yanındaki 2 kişi, jandarma ekiplerinin takibi sonucu gözaltına alınmıştı. Baysal, kendi kullandığı otomobille yakındaki bir otele ulaşarak güvenlik görevlilerinden yardım istemişti.