Albaraka Türk'ten Elazığ TSO üyelerine kredi

Banka ile TSO arasında oda üyelerinin uygun koşullarda kredi kullanmasını öngören ticari protokol imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ELAZIĞ - Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş arasında, oda üyelerinin uygun koşullarda kredi kullanmasını öngören ticari protokol anlaşması imzalandı.

Oda Başkanı Ali Şekerdağ, yaptığı yazılı açıklamada, protokol anlaşmasının, Albaraka Türk Bölge Müdürü Mustafa Çetin ve bankanın il şube müdürü Selim Bulut ile imzalandığını bildirdi.

Oda üyelerinin uygun koşullarda kredi kullanması hususunda ildeki birçok banka ile ticari protokoller imzaladıklarını belirten Şekerdağ, yaşanan ekonomik krizin etkilerinin devam ettiği bir süreçte üyelerin ihtiyaç duydukları kredilere daha uygun koşullarda ve daha az bürokrasi ile ulaşmalarına büyük önem verdikleri kaydetti.

Bankacılık sektörünün ekonomik kriz döneminde reel sektörün taleplerini tam anlamı ile karşılayamadığını ve hiçbir kolaylık ya da esneklik göstermediğini dile getiren Şekerdağ, şunları kaydetti:

"Çok sayıda üyemizin kredi talepleri geri dönmüş, devam eden krediler zamanından önce geri istenmiştir. Bankacılık sektörü ile yaşanan tüm sıkıntılar odamız tarafından rapor haline getirilmiş ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kuruluna iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine ulaştırılmıştır. İşte bu sıkıntılı dönemde et ve tırnak gibi birbiriyle ayrılmaz bir bütün olması gereken özel sektör ile finans sektörü arasında yeni ticari anlaşmalar ve girişimlerimiz devam etmektedir."

Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. Pazarlama Bölge Müdürü Mustafa Çetin de, hizmet anlayışlarında reel sektörün önünü açmak olduğunu ifade ederek, özel sektörün önünün açılması ve bankacılık sektöründen taleplerin karşılanması noktasında ellerinden gelen desteği ve kolaylığı gösterdiklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir