Albaraka Türk'ten İZTO üyelerine kredi

İZTO üyelerine yıllık yüzde 1.6 komisyon oranıyla kredi verilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir Ticaret Odası (İZTO) ile Albaraka Türk Katılım Bankası arasında kredi protokolü imzalandı.

İmza töreninde konuşan bankanın GM Fahrettin Yahşi, krizin etkisiyle 2009 yılında bankacılık sektörünün kredi piyasasına oranla daha fazla büyüdüğünü, 2010'da ise tam tersi bir hareket olduğunu belirtti. Yahşi, "Bankacılık sektörünün bu yıl yüzde 12'lik büyüme gerçekleştireceği, kredi hacmindeki büyümenin ise yüzde 24-25'leri bulacağı tahmini yapılıyor. Bu, ekonomideki iyileşmenin göstergesi" dedi.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, krizin Türkiye'yi teğet geçtiğinin ortaya çıktığını, Türkiye'nin büyümede Çin ile birlikte üçüncülüğü paylaşmasının çok büyük bir başarı olduğunu ifade etti.

Artık uluslararası piyasalarda Türkiye'nin enflasyon ligindeki konumunun değil, yabancı yatırım ligindeki konumunun konuşulduğunu belirten Demirtaş, "Şimdi büyümede kaçıncıyız, dünyada, Avrupa'da kaçıncı büyük ekonomiyiz diye konuşuyoruz. Nazar değmesin, iyi gidiyoruz" diye konuştu.

Demirtaş, AlBaraka Türk ile hazırlanan protokolle 14 banka ile 18. kredi protokolü imzalamış olacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Ekrem Demirtaş ve Fahrettin Yahşi kredi protokolünü imzaladı.

Protokole göre TL krediler için aylık yüzde 0,90, dolar ve euro krediler için aylık yüzde 0,55 kar marjları geçerli olacak ve faizler düştükçe bu oranlar da revize edilecek. İZTO üyelerine yıllık yüzde 1,6 komisyon oran uygulanacak. Kurumsal finansman desteği yöntemiyle kullandırılan fonlar aylık taksit ödemeli biçimde ve en fazla 48 ay vadeli olacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir