Alex: Kanıtlasınlar futbolu bırakırım

Alex, internet sitesinde "Türk futbolunda kaos" başlığıyla yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fenerbahçe futbol takımı kaptanı Alex De Souza, 10 günlük iznin ardından İstanbul'a döndüğünde, bir gazetede isminin savcı tarafından yürütülen futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmanın içine katıldığı yönündeki haberi gördüğünü belirterek, "Eğer herhangi bir kişi, bu saha dışı olaylara katıldığıma dair bir virgül bile kanıtlarsa, futboldan bütün kazandıklarımı geri veririm ve aynı anda futbolu bırakırım" dedi.

Alex, internet sitesinde "Türk futbolunda kaos" başlığıyla yaptığı açıklamada, şike soruşturmasıyla ilgili bugüne kadar konuşmaktan kaçındığını belirterek, buna karşın basında isminin geçmesi nedeniyle cevap verme zorunluluğu hissettiğini söyledi. Şike soruşturmasına adının karışması nedeniyle kızgın ve kırgın olduğunu ifade eden Alex, "Bir gazetede ismimin savci tarafından yürütülen bu soruşturmanın içine katıldığı yönündeki haberi gördüm. Evet benim katılımım etkili oldu ama benim katılımım saha içerisinde oldu. Deli gibi çalıştım, zamanımdan fedakarlık ettim, ağrılarla oynadım, limitimi sonuna kadar zorladım ve bu yüzden 28 gol attım. Bir çok gol pasında pay sahibiydim. Ben bunları yaparken takim arkadaşlarımın da aynısını yaptığını gördum" dedi.

"Hukuka aykırı hiçbir durumun içerisinde ismimin geçmesine izin vermem" ifadelerini kullanan Alex, "Benim ismim ve karakterim, ortaya atılan bu güvensizlik ortamının üstundedir. Eğer herhangi bir kişi, bu saha dışı olaylara katıldıgıma dair bir virgül bile kanıtlarsa, futboldan bütün kazandıklarımı geri veririm. Aynı anda futbolu da bırakırım. Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararının beklentisi içerisindeyim ve aynı zamanda Türk Futbolu'nun ilerliye gitmesinin destekçisiyim" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir