Alıcılı açılan endeksler yatay seyir izliyor

İMKB ilk seansı 441 puan yükselişle 58.344 puandan kapattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabahki açılışını artıda gerçekleştiren borsa gün ortasına doğru yükselişini koruyarak ilk seansı 441 puan yükselişle 58.344 puandan kapattı.

İMKB, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yurtdışı piyasalardaki olumlu havaya tepki vererek güne yükselişle başladı.

Avrupa borsalarındaki iyimser havayla birlikte ilk seansa doğru yükselişini koruyan endeks yatay seyir izleyerek en yüksek 58.445 puanı gördü. Satışlarla da 57.899 puana kadar gerileyen borsa 58.334 puandan kapanırken, 1.22 milyar lira işlem hacmi kaydedildi.

Yurtiçinde Merkez Bankası, 1.çeyrek enflasyon raporunu açıkladı. Buna göre; 2010 yılı enflasyonunun, orta noktası yüzde 8,4 olmak üzere, yüzde 7,2 ile yüzde 9,6 aralığında, 2011 yılı enflasyonunun orta noktası yüzde 5,4 olmak üzere yüzde 3,6 ile yüzde 7,2 aralığında olması ve 2012 yılı sonunda da enflasyonun yüzde 5 olması bekleniyor.

Bugün, piyasalar Euro Bölgesi ekonomik görünüm endeksi verilerini ve yurtiçinde Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ile Hazine'nin değişim ihalelerini takip edecek.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.22 ile dünkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 9.32 seviyesinden kapanmıştı.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.4890 TL'den, Euro 1.9710 TL'den el değiştiriyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir