Alım iştahı borsayı 28 ayın zirvesine taşıdı

Endeks, günü yüzde 3.5 primle 57.044 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yükseliş eğilimine hız kesmeden devam eden borsa, bugün 57 bin zirvesine ulaştı. Endeks günü 1908 puan ve yüzde 3.46 değer artışla 57.044 puandan kapattı. Gün sonunda 3 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Fitch'in Portekiz'in kredi notunu düşürmesinin etkisiyle moral kaybeden dış piyasalar, Almanya Başbakanı Merkel'in Yunanistan'ın kurtarılması için daha ılımlı bir açıklama yapması ve Dubai hükümetinin Dubai World'ün borçları için destek vermesiyle yeniden moral buldu.

Bu arada Fed Başkanı Bernanke, bugünkü değerlendirmesinde, ABD'nin hala sıfıra yakın faizlere ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Dün dış piyasalardaki temkinli havaya rağmen yükselen İMKB’ye para girişi ise bugün de devam etti. İlk seansta 56 bini aşan borsada alımlar ikinci seansta da devam etti. Dış piyasalarda da yükseliş yaşanması endeksi bu kez 28 ayın zirvesi olan 57 bine taşıdı.

Yatırım uzmanları, mali kesimdeki alım iştahının sanayi şirketlerine de yansıması durumunda yukarı hareketin devam edebileceğini belirtiyor. Ancak yine de kar satışları için temkinli duruşa işaret ediliyor.

Faizde de düşüş hakim

Yabancı alımlarıyla yüzde 9 seviyesinin altına inen gösterge faizde ise aşağı yönlü seyir sürüyor. 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz bugün yüzde 8.93 seviyesine geriledi.

Sabah 1.55 TL’ye doğru hareketlenen dolarda ise öğleden sonra geriş çekilme yaşandı. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5360/1.5400 TL düzeyinde. Serbest piyasada dolar 1.5430 TL’den, Euro 2.0600 TL’den kapandı. Uluslararası piyasada Euro/Dolar kapanışa doğru 1.3350 sent seviyesinde yer aldı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir