Alımlar sürüyor, endeks yüzde 1 primli

İMKB ilk seansı 777 puan ve yüzde 1.13 değer artışla 69.606 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Alıcılı seyrine devam eden İMKB'de günün ilk seansı 777 puan ve yüzde 1.13 değer artışla 69.606 puandan geçildi. Yeni yılla birlikte işlem hacminde de artış yaşanırken, günün ilk yarısı itibariyle 1.8 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Yeni yıla hareketli giren İMKB hisse senetleri piyasasında yükseliş eğilimi devam ediyor. Dün kar satışlarının karşılanmasıyla ikinci seansta çıkışını sürdüren Ulusal-100 Endeks yeni güne ise 266 puan artışla 69.095 puandan başladı. Yurtdışı piyasalarda da pozitif eğilim görülürken, İMKB 69.725 puana kadar yükseldi.

ABD'de beklentilerden iyi gelen makro verilerle ABD endekslerinde yükseliş yaşandı. Dün beklentinin üzerinde artış gösteren özel istihdam verisi sonrası ülke ekonomisinin toparlanmasına yönelik umutlar pekişirken, gözler bugün açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve yarın açıklanacak istihdam raporuna çevrilmiş durumda.

Yurtiçinde bugün önemli bir veri akışı bulunmazken, piyasa Merkez Bankası Beklenti Anketi'ne göz atacak.

Faiz hafif yükseldi

Düşük fonlama maliyeti ve TCMB'den faiz indirimi beklentisiyle tarihi dip seviyelere inen gösterge faiz, yeni güne küçük çaplı kar satışıyla başladı. Dün spot kapanışını yüzde 6.86 bileşik seviyesinden yapan 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge faiz şu sıra yüzde 6.87 seviyesinde işlem görüyor.

Hafta başında yaşanan yabancı girişinin ardından TL ise daha iyi performans göstermeye başlarken, Dolar/TL 1.55 seviyelerinde yer alıyor. Euro/Dolar 1.31 sente gerilerken, bankalararası piyasada dolarda en iyi alış/satış 1.5470/1.5500 düzeyinde. Serbest piyasada dolar 1.55, euro 2.03 liradan alıcı buluyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir