Almanya, Türkiye'yi AB'de istemiyor

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre Almanların yüzde 84'ünün Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduğu gözlemlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alman kamu televizyonu ARD tarafından yaptırılan "Almanya'da Trend" (Deutschlandtrend) adlı araştırma Almanların Türkiye politikasına bakışına yönelik sonuçları ortaya koydu.

Infratest şirketi tarafından 1003 kişi ile görüşülerek yapılan araştırmaya göre Almanların yüzde 77'si Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulanmasından yana olduğunu ifade etti.

Ankete katılanların yüzde 88'i de Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı Alman hükümetinin daha kararlı adımlar atması gerektiği görüşünde olduğunu dile getirdi. Katılımcıların yalnızca yüzde 9'u bu fikre karşı çıktı.

Katılımcıların yüzde 80'i Başbakan Angela Merkel'in prensipte Türkiye'ye karşı diyalog yollarını kapatmamasını doğru bulduğunu ifade etti.

Ayrıca Almanların yüzde 84'ü Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) alınmaması gerektiğini savundu. Ağustos 2016'da yapılan kamuoyu araştırmada ise Almanların yüzde 80'i Türkiye'nin AB üyeliğine temelde karşı olduğunu söylemiş, yüzde 15'lik bir oran da Türkiye'nin üyeliğine uzun vadede olumlu baktığını dile getirmişti.