Almanya 'üst düzey' bilgi talep etti

Almanya Dışişleri Bakanı, yaşanan son gelişmelere ilişkin bilgi vermesi için Türk büyükelçiliğinden üst düzey bir diplomat istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steirmeier, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Maslahatgüzarı'ndan Türkiye'de HDP eş başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınmaları konusunda açıklama talep etti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Steinmeier'in HDP milletvekillerinin dün geceyarısı gözaltına alınmalarını "dunumun şiddetli şekilde yoğunlaşması" olarak değerlendirdiği vurgulandı.

Erdoğan: Almanya teröre çanak tutuyorErdoğan: Almanya teröre çanak tutuyor

İtalya Dışişleri'nden tepki

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 12 HDP milletvekilinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Demirtaş ve Yüksekdağ'a tutuklama talebiDemirtaş ve Yüksekdağ'a tutuklama talebi

Paolo Gentiloni, Twitter hesabından paylaştığı iletide, “Bu gece Türkiye’de, Demirtaş ve diğer HDP milletvekillerinin gözaltına alınmış olmasından dolayı endişeliyiz. İtalya, muhalif milletvekillerinin haklarına saygı duyulması çağrısında bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Bu arada İtalya’da, söz konusu gözaltı işlemlerinin ardından hükümete, Türkiye ile ilişkileri gözden geçirme çağrıları da yapıldı.