Altınyıldız perakende devi oluyor

Yabancı yatırımlar uygun bir yapı oluşturmak isteyen Altınyıldız, Beymen ve Boyner hissesi satın alarak perakende ağırlıklı bir şirkete dönüşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Boyner Mağazacılık bağlı ortaklığı Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon altında Ay Marka, Beymen Mağazacılık ve Boyner Mağazacılık'ı bir araya getirerek Türkiye'nin en büyük gıda dışı perakende grubunu oluşturma yolunda bir adım attığını açıkladı.
Altınyıldız Mensucat, grup şirketlerinden Boyner Büyük Mağazacılık'ın sermayesinin yüzde 21.83'üne karşılık gelen hisseleri toplam 65.49 milyon TL'den, Beymen Mağazacılık'ın sermayesinin yüzde 49.99'unu da toplam 215 milyon TL'den Aralık 2011 sonuna kadar devralmayı kararlaştırmıştı. 
Konuya ilişkin Boyner'den KAP'a yapılan ek açıklamada, Altınyıldız'ın iştiraki "Ay Marka Mağazacılık" kanalı ile 8 marka altında 206 mağazası ve yıllık yaklaşık 350 milyon TL cirosu ile Türkiye'nin önde gelen giyim perakende şirketlerinden biri konumuna geldiği belirtilerek ayrıca, "Starcity AVM" ve "İstwest" konut inşaatı projelerinde faaliyet gösterdiği hatırlatıldı.
Açıklamada, "Satıştan sonra Altınyıldız, yüzde 100 iştiraki Aymarka'nın yanı sıra, Beymen'in yüzde 50'sine, Boyner Mağazacılık'ın yüzde 30'una sahip olup tüm bu şirketlerin yönetiminde kontrol/müşterek kontrol sahibi olacaktır. Bu satın almalar sonucu Altınyıldız, 2 milyar TL'ye yaklaşan cirosu ile sanayiden ziyade perakende ağırlıklı bir şirkete dönüşecek ve hem yerli, hem de yabancı yatırımcılar için hızlı büyüyen Türkiye perakende sektöründe parlayan bir çekim noktası olacaktır" denildi.
Açıklama şöyle devam etti:
"280.5 milyon TL tutarındaki satın almanın büyük bir bölümü Altınyıldız'ın Boyner Holding'den olan alacaklarına mahsup edilecektir. Bu sayede Altınyıldız, hem Boyner Holding'den alacağını kapayıp bilançosunu iyileştirecek, hem de ciddi nakit akımları yaratan perakende işlerine iştirak etmiş olacaktır.
Boyner Holding olarak, Boyner Mağazacılık ve Beymen hisselerinin satışında, küçük bir miktarda hisseyi değil, bahse konu şirketleri kontrol eden hisseleri halka kapalı bir şirketten halka açık Altınyıldız'a devretmemize rağmen, değerlemeyi yapan uzman kuruluşun önerilerine uyarak, satışa esas alınan sermaye değerlerini, önerilen bandın en altında kabul etmiş bulunduğumuzu kamuoyuna ifade etmek arzusundayız."
Bu konularda ilginizi çekebilir