Anadolu Hayat Emeklilik'ten 39,8 milyon lira net kar

Şirket, yılının ilk 6 ayında aktif büyüklüğü ise 4 milyar 728 milyon liraya çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anadolu Hayat Emeklilik'in 2010 yılının ilk 6 ayında net karının 39,8 milyon liraya, aktif büyüklüğünün ise 4 milyar 728 milyon liraya ulaştığı bildirildi.

Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Genel Müdürü Mete Uğurlu, şirketin 2010 yılı Haziran dönemi sonuçlarına ve performansına ilişkin olarak yaptığı açıklamada yılın ilk yarısının, dünya ve Türkiye ekonomisine ilişkin toparlanma sürecinin devam ettiği ve ileriye yönelik olumlu beklentilerin artış kaydettiği bir dönem olduğunu belirtti.

Uğurlu, "Bununla birlikte, tüm ekonomik aktörler, siyasi/iktisadi gelişmeleri yakından ve ihtiyatlı bir biçimde izlemeyi sürdürmektedirler. Ayrıca, bu dönemde, sigortacılık sektörü açısından önem arz eden yeni yasal düzenlemeler gündeme gelmiş ve sektör şirketleri tarafından hassasiyetle ele alınmıştır" dedi.

Anadolu Hayat Emeklilik'in yılın 6 aylık döneminde 39,8 milyon lira net dönem karı elde etmiş ve aktif büyüklüğünü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,3 oranında artışla 4 milyar 728 milyon lira seviyesine ulaştırmayı başardığını dile getiren Uğurlu, şöyle devam etti:

"Şirketimizin 30 Haziran 2009 itibariyle 362 milyon lira olan öz sermayesi de 30 Haziran 2010 döneminde yüzde 11 oranında artışla 402 milyon lirayı aşmıştır. Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından açıklanan 30 Haziran 2010 tarihli verilere göre toplam 475 bin 774 katılımcıya sahip olan Şirketimizin hizmet vermekte olduğu hayat sigortası müşteri sayısı da 1 milyon 25 bin 679'dur.

Bireysel emeklilik katılımcılarımıza ait toplam fon büyüklüğü ise yılbaşından bu yana yüzde 14,3 oranında gelişerek 2 milyar 233 milyon lira olmuştur. Bu dönemde, hayat sigortalılarımıza ait finansal varlıkların toplamı 1 milyar 960 milyon liraya yükselmiş ve Şirketimiz tarafından 185,5 milyon lira tutarında prim üretimi gerçekleştirilmiştir.

2010 yılının ilk yarısında, bireysel emeklilik katılımcı sayısı ve fon büyüklüğü itibariyle Şirketimiz piyasa payı sırasıyla yüzde 22,1 ve yüzde 21,5 seviyelerinde oluşmuştur. Bu yıl da, önceki dönemlerde olduğu gibi katkı payı üretimi ve fon büyüklüğü açısından sisteme en fazla katılımı sağlayan Şirket olma özelliğimiz muhafaza edilmiştir."

"İstikrarlı ve dengeli büyüme stratejisini sürdürme kararlılığındayız"

Bireysel emeklilik branşında "Katılımcı Sayısı"na ilave olarak "Fon Büyüklüğü" itibariyle de sektör liderliğine yükseldiklerini vurgulayan Uğurlu, "Böylelikle Şirketimiz, gerek hayat branşı 'Matematik Karşılıkları' gerekse bireysel emeklik branşı 'Katılımcı Sayısı' ve 'Fon Büyüklüğü' itibariyle sektör lideri unvanını elde etmiş durumdadır. Ülkemizin halka açık ilk ve tek emeklilik şirketi olma özelliğini koruyan Anadolu Hayat Emeklilik, önümüzdeki dönemde de, dünya genelinde yaşanan finansal gelişmeleri ve rekabet koşullarının piyasalar üzerindeki etkisini yakından takip ederek, istikrarlı ve dengeli büyüme stratejisini sürdürme kararlılığındadır" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir