Anadolu Sağlık Merkezi, 5 ayda cirosunu yüzde 17 artırdı

Anadolu Sağlık Merkezi'nin 2009'da toplam hasta sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 15 artışla, 126 bine ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anadolu Sağlık Merkezi Genel Direktörü Dr. Hasan Kuş, 2010'un ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre cirolarını yüzde 17 oranında artırdıklarını bildirdi.

Anadolu Sağlık Merkezinin 5. yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Kuş, Anadolu Vakfı'nın desteğiyle 2005 yılında kurulan sağlık merkezi için bugüne kadar yaklaşık 150 milyon dolar yatırım gerçekleştirildiğini belirtti.

Dr. Hasan Kuş, 2009 yılında yaptıkları toplam 528 kalp ameliyatın 43'ünü bölge ülkeleri ve hatta ABD'den gelen hastaların oluşturduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2009 yılında, bir önceki yıla göre ciromuzda yüzde 15 artış sağladık. 2010'un ilk 5 ayında bütçede öngördüğümüz hedefin de üzerine çıkarak, 2009'un aynı dönemine göre ciromuzu yüzde 17 oranında artırdık. 2009'da ağırladığımız toplam hasta sayısı bir önceki yıla göre yüzde 15 artışla, 126 bine ulaştı. 2010 yılının ilk 5 ayında ise geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 15 artış gerçekleşti.

Halen gelirlerimizin yüzde 15'ini uluslararası hastalarımızdan elde ediyoruz. Toplam 18 tam zamanlı çalışanı bulunan Uluslararası Hasta Departmanı'nda, toplam 13 yabancı dil konuşuluyor."

Johns Hopkins Medicine ile eğitim ve kalitenin geliştirilmesine yönelik olarak kurulan stratejik işbirliğinin, hizmet kalitesine önemli bir katkı sağladığını, bu işbirliği kapsamında Johns Hopkins Medicine'in Anadolu Sağlık Merkezi'ni kendi standartlarıyla yılda iki kez denetlediğini belirten Kuş, "İki kurum arasında sağlık profesyonellerine yönelik bilimsel toplantılar düzenleniyor. Anadolu Sağlık Merkezi'nin hastalarına sunduğu en önemli olanaklardan bir diğeri de Johns Hopkins Medicine'den alabilecekleri 'Tıbbi İkinci Görüş' hizmeti. Hastalarımız dilerse Johns Hopkins Medicine'deki ilgili hekimle video-konferans yapabiliyor ve hastalığıyla ilgili yüz yüze danışma olanağına sahip olabiliyor" şeklinde konuştu.

Johns Hopkins Medicine International İcra Kurulu Başkanı Harris Benny de Anadolu Sağlık Merkezi ile işbirliği içinde olmanın bir ayrıcalık ve bir onur olduğunu belirtti.

"Anadolu Sağlık Merkezi'ni sağlığın merkezi konumuna getiren başarılar, Johns Hopkins Medicine ile Anadolu Sağlık Merkezi arasında devam eden güçlü stratejik işbirliğinin bir yansımasıdır" diyen Benny, işbirlikleri kapsamında, geçen 10 yıl içerisinde, sahip oldukları bilgi birikimi ve uzmanlıklarını Anadolu Sağlık Merkezi ile paylaştıklarını ve paylaşmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir