AnadoluJet'in Nahçıvan'a seferleri başladı

Bilet fiyatları gidiş-dönüş vergiler dahil 130-140 euro civarında olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NAHÇIVAN - THY'nin alt markası AnadoluJet, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanından Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne doğrudan uçuşlara başladı.

Nahçıvan Uluslararası Havalimanına gelen AnadoluJet uçağında yer alan heyeti, Nahçıvan Devlet Başkanı 1. Muavini Azer Zeynalov, Türkiye'nin Nahçıvan Başkonsolosu Ayhan Enginar, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç ve öteki yetkililer karşıladı.

Tarifeli seferlerin başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, şiirsel bir dille yaptığı konuşmada, şunları ifade etti:

"Aramızdaki kapının adı 'Dilucu'. Dil dediysem gönlümüzün ucusun Nahçıvan. Hayalleri araladı, 1991'deki 'Hasret Köprüsü' oldu. Hasretlerin köprüsü, işte bugün 19 yıl sonra, işte ikinci köprü... 19 yıl geç geldik, ama hızlı gideceksiniz. Sadece 2 saatte İstanbul'a hasret bitsin diye, sadece köprülerin adı hasret olsun diye, varın bu uçuş köprüsünün adı da 'Vuslat' olsun. Hasret son bulsun, kardeşler buluşsun. Vuslat köprüsü hayırlı olsun."

Alan, Nahçıvan ile Türkiye arasındaki yolcu potansiyeline dikkati çekerek, yapılacak doğrudan uçak seferleri sayesinde bugüne kadar kara yoluyla gelen yolcuların büyük oranda uçağı tercih edeceğini söyledi.

Sami Alan, bilet fiyatlarını ucuz tuttuklarını belirterek, "Azerbeycan ile havacılık ulaştırma anlaşmamız fevkalade müsaitti. Biz de bunu değerlendirdik. Bilet fiyatları gidiş-dönüş vergiler dahil 130-140 euro civarında olacak. Bu fiyatların üzerine çok fazla çıkmamaya gayret edeceğiz. Tek yön 70 euro civarında olacak. Otobüslerin 40-50 euro civarında olduğunu düşünürseniz 2 saatlik bir uçuş için oldukça makul seviyeler" diye konuştu.

Türkiye ile Nahçıvan arasındaki karşılıklı seferler, salı, perşembe ve cumartesi günleri İstanbul'dan, çarşamba, cuma ve pazar günleri ise Nahçıvan'dan hareketle düzenlenecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir