”Anayasa değişikliği en kısa süre içinde TBMM’de”

Başbakan Erdoğan, farklı alanlarda yasa değişikliklerini içeren reform paketinin de mart ayı sonuna kadar Meclis'e sunulacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanlarında önemli atılımların gerçekleştirilmeye devam edebilmesi için başta Anayasa olmak üzere ilgili mevzuatta gereken değişikliklerin süratle hayata geçirilebilmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu hususu teminen bir Anayasa değişikliği paketi en kısa zamanda, farklı alanlarda yasa değişikliklerini içeren bir reform paketi de mart ayı sonuna kadar TBMM’ye sunulacaktır" dedi.

Erdoğan, "19. AB Reform İzleme Grubu Toplantısı"nın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Son günlerde kamuoyunda yoğun şekilde tartışılan bir husus yargı bağımsızlığının güçlendirilmesi, yargının tarafsızlığının geliştirilmesi ve bu bağlamda HSYK’nın objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık temelinde uluslararası belgeler ışığında geniş tabanlı temsil esasına göre yeniden yapılandırılması konusudur. Bu konu söz konusu strateji ve eylem planının kısa vadeli öncelikleri arasında yer almaktadır. Yargı Reformu Stratejisi ve Eylem Planı, tartışmalardan bağımsız ve zamanlama bakımından da tartışmalardan çok önce hazırlanmıştır. Bu hususu teminen bir Anayasa değişikliği paketi en kısa zamanda, farklı alanlarda yasa değişikliklerini içeren bir reform paketi de mart ayı sonuna kadar TBMM’ye sunulacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir