Anayasa değişikliği, PKK açılımının hukuki kılıfı

Vural, "Sümela'daki ayinle patrikhanenin ekümenik sıfatı fiilen kabul edildi." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Anayasa değişikliğinin PKK açılımına hukuki kılıf uydurulmak için hazırlandığının açık seçik ortaya çıktığını" savunarak, "Sayın Başbakan Türkiye'yi eyaletlere bölme hazırlığı içindedir" görüşünü dile getirdi.

Vural, düzenlediği basın toplantısında, referandum sürecinin aktörleri ve amacının açıkça ortaya çıktığını belirtti.

"Anayasa değişikliğinin PKK açılımına hukuki kılıf uydurmak amacıyla hazırlandığı açık seçik ortaya çıkmıştır" diyen Vural, "İmralı'nın AKP politikalarının destekçisi olarak sahneye çıktığını" ileri sürdü.

Vural, özetle şu görüşleri dile getirdi:

"AKP, PKK ve BDP arasında rol paylaşımı var. PKK'nın ilan ettiği ateşkesin siyasi anlamının olduğu, AKP'nin İmralı ile yürüttüğü gizli müzakerelerin neticesinde geliştiği ortaya konmuştur. 'Benimle görüştüler' derken bir müzakere olduğu ortaya çıktı.

Tablo bellidir. İmralı, BDP ve AKP birlikte bu oyunu oynuyorlar. Onun için demokratik özerklik adı altında birtakım talepler dile getirilmektedir. Bu talepler konusunda birtakım görüşmeler yapıldığı belirtilmiştir. Bu pis ve kirli ilişkiler açığa çıkartılmalıdır. Kapalı kapılar ardında kimler kimle neyi konuşmuştur, açığa çıkartılmalıdır."

BDP Diyarbakır İl Başkanı ile Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarının "BDP, AKP ve PKK'nın rol paylaşımı yaptığını ortaya koyduğunu" iddia eden Vural, "İmralı, referandum sürecini kendi lehine kullanmak için devreye girmiştir. Sözde ateşkeş adı altında Türkiye'nin siyasi çözülmesinin önünü açacak birtakım projeleri Türkiye'ye dayatmak için kapalı kapılar ardında yürütülen müzakereler kullanılmıştır. Tablo budur. Sayın Başbakan, 'Osmanlı'da ecdadımızın yaptığını yapıyoruz' demek suretiyle Türkiye Cumhuriyeti devletinin üniter yapısını eyaletlere bölme hazırlığı içerisindedir. Demokratik özerklik taleplerinin altında yatan temel neden budur" görüşünü savundu.

Başbakan Erdoğan'ın bölücücülüğü tehdit olarak görmediğini, "sanal tehdit" olarak değerlendirdiğini öne süren Vural, "Türkiye'nin başındaki en büyük tehdit de bu anlayıştır" dedi.

Erdoğan'ın 8-10 yıl önce hakkında sert sözler söylediği 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı anabildiğini belirten Vural, "Tam bir siyasi soyka. Rahmete ermişlerin gömleklerini çıkarıp giymeye çalışıyor. Adama sorarlar, senin 8-10 yıl önce giydiğin siyasi gömlekler nerede? Özal'a, Menderes'e atıfta bulunuyorsun da 8-10 yıl önce söylediğin sözler nerede?" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir