Anayasa reformu değerlendirilecek

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonunun 65. toplantısı, 26 Ekim'de başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonunun (KPK) 65. toplantısı,  26-27 Ekim tarihlerinde, Komisyonun Avrupa Parlamentosu kanadı üyeleri ve TBMM kanadının 23 üyesinin katılımıyla, Brüksel'de yapılacak.

TBMM İletişim Daire Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 65. KPK toplantısı, 26 Ekim Salı Günü Türk Hükümeti adına Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile AB Komisyonu adına, Genişleme ve Komşuluk Politikalarından Sorumlu Komiser Stefan Füle'nin yapacağı sunuşlarla açılacak.

Toplantıda, "Türkiye'nin Katılım Süreci" başlığı altında katılım müzakerelerinde mevcut durumla Anayasa reformu ve demokratikleşme süreci ele alınacak.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Lütfi Elvan ve Helene Flautre tarafından hazırlanan "Göç, Vize ve Geri Kabul Anlaşmaları" ile CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ ve Arlene Mccarthy tarafından hazırlanan "Irkçılık ve Yabancı Düşmanlığının Belirli Biçimleri ve İfadeleriyle Ceza Hukuku Aracılığıyla Mücadele Edilmesine İlişkin 28 Kasım 2008 tarihli Konsey Çerçeve Kararı" konulu "Ortak Tavsiye Kararı" metinleri görüşülecek.

Söz konusu toplantıda ayrıca, "Terörizmle Uluslararası Mücadelede Türkiye-AB İşbirliği" başlığı altında, uluslararası işbirliğinin mevcut durumu ve bu işbirliğinin daha ileri düzeylere çıkartılması için izlenecek yol gibi konular da ele alınacak.

Toplantının bir diğer gündem maddesi olan "Kıbrıs" başlığı altında, adada devam eden müzakere sürecinin yanı sıra, KPK 65. toplantısı öncesi AP Hukuk İşleri Komisyonunda görüşülen "Doğrudan ticaret Tüzüğü" de görüşülecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir