Anel'in halka arzı için 5-6 lira fiyat bandı belirlendi

Halka arz büyüklüğünün 100 milyon lira civarında olması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret A.Ş'nin halka arz için 5-6 liralık fiyat bandı belirlendiği bildirildi.

Anel Telekomünikasyon Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, 29 Ocak 2010 tarihli özel durum açıklamasında, şirket ortağı ve grup şirketlerinden Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret A.Ş'nin halka arzına ve kayıtlı sermaye sistemine geçişine ilişkin yönetim kurulu kararının açıklandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu halka arza ilişkin olarak, bugün yapılan aracı kuruluşlara yönelik konsorsiyum sunumunda, Şirket'in halka arz öncesi 30 milyon 600 bin lira olan sermayesinin 16 milyon liralık (yüzde 34.3) sermaye artırımı ile 46 milyon 600 bin liraya ulaşacağı, ek satış hakkı ile 2 milyon 400 bin adet hissenin daha halka arzının planlandığı ve halka arz için belirlenen 5-6 liralık fiyat bandı ile ek satış dahil halka arz büyüklüğünün 92 milyon-110 milyon 400 bin lira olacağı açıklanmıştır."

Hisselerin yüzde 40'ı yurt dışına tahsis edildi

Bu arada Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Azası Cafer Bakırhan, Anel Elektrik'in halka arzıyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında, haziran ayının ilk haftasında planladıkları halka arzı, mümkün olduğunca hızlı bir süreç olarak gerçekleştireceklerini kaydetti.

Hisselerin yüzde 34'ünün, ek satışlarla birlikte de yüzde 39'unun halka arz edileceğini söyleyen Bakırhan, satışa sunulacak hisselerin minimum yüzde 40'ını yurt dışına tahsis ettiklerini belirtti. Bakırhan, son dönemdeki halka arzlarda piyasalardaki son dakika çalkantıları nedeniyle yabancı taraftaki talebin dikkate değer bir düşüş göstermesi nedeniyle tedbir olarak yurt dışına ayrılan oranın minimum düzeyinin düşük tutulduğunu belirtti.

Belli bir büyüklüğün altındaki halka arzlarda genellikle likidite problemi yaşandığına işaret eden Bakırhan, bu sorunların bertarafına yönelik olarak bir yıl süreyle geçerli olacak bir likidite programı hazırladıklarını bildirdi.

Bakırhan, hisse senetlerinin profesyonellerce izlenmesini içeren bu likidite programının piyasaya ya da arz ve talebin oluşmasına müdahale şeklinde olmayacağını, sadece piyasadaki anomalileri ortadan kaldıracak şekilde ufak tefek müdahaleler içereceğini anlattı. Bakırhan, bunun daha sonraki benzer halka açılma süreçleri için model oluşturabileceğini kaydetti.

100 milyon lira halka arz büyüklüğü bekleniyor

Halka arzın ardından, halka arz fiyatının doğru saptanamamasının etkilerinden piyasayı korumayı amaçlayan bir ay süreyle geçerli fiyat istikrarı sağlamaya yönelik uygulamaların bulunduğunu ifade eden Bakırhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim burada getirdiğimiz ve bir yıla yayılacak periyottaki ise tamamen farklı. Sadece gerekli likiditeyi sağlayabilecek, aşırı dalgalanmalar olduğunda da ona müdahale için gerekli uyarıları geliştirebilecek bir sistem olarak düşünüyoruz. Altyapısını ve kurallarını kendi çalışmalarımızla oluşturduk ve bunu bir öneri olarak İMKB ve SPK'ya götürdük. Onlar tarafından şu aşamada inceleniyor. İlk izlenimleri oldukça olumlu. Asıl amacımız şirketlerin hak ettikleri yerlere, piyasadaki birtakım eksiklikler nedeniyle gelememelerinin önüne geçmek. Bunun için bir mevzuat değişikliğine gerek olmayacak.

Piyasa mekanizmasının varlığına müdahil olmayacağız. Hisse senedi alım satımlarında en büyük alıcı ya da satıcı konumunda olmayacağız. Şirketin müdahalesini belli kurallarla sınırlayacağız. Patronun piyasada olması ve kendi belirlediği fiyat doğrultusunda alım ya da satımlar yapması tarzında olmayacak. Daha çok likidite sağlamak... Yani hisse senedini elinde tutan yatırımcının satmak istediğinde belli oranlarda satışı yapabilmesinin imkanını sağlama, almak istediğinde de belli oranlarda hisse senedini ona verebilme fonksiyonumuz olacak. Piyasanın kendi varlığıyla birtakım farklılıklar oluşuyorsa, arz talep yeterince sağlıklı şekilde oluşamıyorsa biz piyasada var olacağız, şirket adına ve belli kurallarla."

Bakırhan, şirketlerin genellikle halka arz sonrası hisse senetlerinin performansıyla yakından ilgilenmediğini, 1 yıllık izlemeyi içeren ve belli bir mali yük getiren böyle bir uygulamanın gerçekleştirilebilmesi için ise halka arz edilen hisselerin sahibi olan şirketin istekli olmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

Halka arz için 5-6 liralık fiyat bandı belirlendiğini anımsatan Bakırhan, işlem sonucunda 100 milyon lira civarında bir halka arz büyüklüğü oluşmasını hedeflediklerini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir