Ankara Emniyet Müdürlüğü yeni binaya taşınıyor

15 Temmuz gecesi helikopter, uçak ve zırhlı araçlarla saldırılan Ankara Emniyet Müdürlüğü Söğütözü'ndeki yeni hizmet binasına taşınıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu darbecilerin 15 Temmuz gecesi helikopter, uçak ve zırhlı araçlarla saldırdığı Ankara Emniyet Müdürlüğünde, ağır hasar gören ana binada görevlerine devam edemeyen şubeler, Söğütözü'ndeki yeni hizmet binasına taşınıyor.

Alınan bilgiye göre, 15 Temmuz gecesi zırhlı araçlara Ankara Emniyet Müdürlüğü binası önüne gelen FETÖ'cü askerler, aynı terör grubuna mensup pilotların kullandığı helikopter ve uçakların ateş desteğinde saldırı düzenlemişti. Uçaklar tarafından bombalanan ve helikopter ateşi ile ağır hasar alan binadaki odalar tamamen boşaltılmıştı.

TOKİ tarafından Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü için yapılan 8 katlı bina, darbe teşebbüsünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğüne tahsis edildi. Saldırıda hasar gören binada bulunan şube müdürlükleri, yeni hizmet binasına geçerek çalışmalarına başladı. Aynı yerleşkede bulunan ve hasar gören bazı şube müdürlükleri ise Ankara genelinde hizmet veren diğer binalara taşındı.

Öte yandan hasarlı binaların durumu ile ilgili çalışmaların devam ettiği bildirildi.

51 yıldır hizmet veriyor

Teröristlerin saldırısında ağır hasar alan Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesindeki 10 katlı bina, 51 yıldır hizmet veriyor. 1956 yılında inşaatına başlanan ve başlangıçta hastane olarak planlanan bina, 1965 yılında tamamlanarak Ankara Emniyet Müdürlüğü hizmet binası olarak faaliyete geçti. 
Söz konusu binanın arka tarafından bulunan ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kullanılan iki katlı bina ise geçmişte Polis Evi olarak kullanıldı.