Ankara'da 'gelincik' operasyonu

Uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı, 17.5 kilo hint kenevir ele geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başkentte narkotik ekiplerinin uyuşturucu tacirlerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, aralarında bir jandarma uzman çavuşun da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı, 17.5 kilo hint keneviri bitkisi ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre Hatay'dan Ankara'ya bazı kişiler tarafından hint keneviri bitkisi getirileceği yönünde bilgi alan Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri bu kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan istihbari çalışmalar sonunda Ankara'nın Gölbaşı ilçesi girişinde ''Gelincik'' adı verilen bir operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda, 2 ayrı araçta 6 kişi, 17 kilo 579 gram esrar elde etmekte kullanılan hint keneviri bitkisi ile birlikte yakalandı. Her iki araçta bulunan Murat K, Engin P, Erdal A, Ozan K, Erkan K ve Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevli uzman çavuş İsmail Ç'nin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten narkotik ekipleri Altındağ ve Keçiören bölgesinde çalışmalarını sürdürdü. Burada gerçekleştirilen operasyonlarda da ''uyuşturucu satıcısı'' olduğu düşünülen Bülent K, İsa B, Mehmet S ile ''kullanıcı'' oldukları belirlenen Erol Y, Emek Anıl B, Özgür G ve Murat Ç. de gözaltına alındı. ''Kullanıcı'' oldukları tespit edilen 4 kişi ifadeleri alındıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda emniyetten serbest bırakıldı.

Hint keneviri bitkisini Hatay'dan iki araçla getiren zanlıların öndeki aracı eskort olarak kullandığı ve güzergah üzerinde polis tarafından uygulama yapılıp yapılmadığını belirlemek için önden gönderildiği, bagajında uyuşturucu bulunan diğer aracın ise belli bir mesafeden öndeki aracı takip ettiği tespit edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 9 zanlı ''uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak, esrar maddesi elde edilen hint keneviri bitkisi temin etmek, nakletmek ve bulundurmak'' suçlarından sabah saatlerinde adliyeye gönderildi.