Ankara'nın mehter takımı Los Angeles'i salladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'yi yurtdışında temsil ederek, memleket hasreti çeken gurbetçi vatandaşlara yerel değerlerle dolu ziyafet sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Bu kapsamda, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) değişik eyaletlerinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Anadolu Kültür ve Yemek Festivali'nde Başkent Ankara'yı temsil eden Mehter Takımı da 4 günlük etkinliğin yıldızı haline geldi.

Anadolu'nun dünden bugüne her türlü medeniyetinin sergilendiği, Türk kültürü ve yemeklerinin pek çok stantta tanıtıldığı, gurbetteki Türklerin memleket hasretini giderdiği festivalin en çok ilgi gören etkinliği ise Ankara'nın gururu Mehter Takımı oldu.

Festivale, 40 kişilik kalabalık bir ekiple katılarak, 4 gün boyunca günde 3 kez sahne alan Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, gösteri ve eğlencenin merkezi Los Angeles'ı fethetti. Festival alanını dolduran çoğunluğu Amerikalılardan oluşan ziyaretçi gruba Türkiye'nin tarihi değerlerini sunan Mehter Takımı, her gösterisinde büyük alkış aldı.

Topkapı Sarayı maketi önüne Mehter yürüyüşü ile gelen Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı kültür grubu, burada oluşturulan Saray mizanseni önünde 6-7 parçadan oluşan etkileyici gösterileri ile özellikle Amerikalıları hayretler içinde bıraktı.

Çoğu ilk kez canlı olarak Mehter gösterisi izleyen ziyaretçiler, bol bol fotoğraf ve görüntü çekerek, unutulmaz anları ölümsüzleştirdi.

Los Angeles'ta Orange Country Fuar Alanında, 16-19 Mayıs tarihlerinde, 4 gün boyunca sabah 10.00'da gece 22.00'a kadar süren festivalde Ankara'yı Mehter Takımının yanı sıra ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ile bürokratlardan oluşan bir grup da resmi olarak temsil etti. Festivalde büyük ilgi ile karşılanan Ankara heyeti, resmi açılış töreninde de katkılarından dolayı teşekkür ile karşılandı.

Resmi heyet adına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ile Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden sahneye çıktı.

Kürsüye daveti üzerine kısa bir konuşma yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Ankaramızdan, Ankaralılar ve çok değerli Belediye Başkanımız Melih Gökçek beyin selamlarını getirdik. Bugün Pasifica Enstitüsü'nün düzenlediği çok güzel bir festivaldeyiz. Bizim inandığımız değerler her zaman yaratılanı yaratandan dolayı hoş gören bir medeniyettendir. Şehirde şehrin fizik yapısı değil, yaşam kültürü de bir medeniyeti oluşturur. İşte bu meydanda bunu görüyoruz. Birlik beraberlik ve kaynaşma şehri, şehircilik ve kültürü meydana getiriyor" dedi. Ankara heyeti ve Mehteran Takımı adına alanda bulunan tüm ziyaretçileri selamlayan Çetin, organizasyonu düzenleyen onlarca gönüllü çalışana da teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından Pasifica Enstitüsü yetkilileri, Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, Mamak Belediye Başkanı Akgül ve Çubuk Belediye Başkanı Özden'e katılımlarından dolayı Kaliforniya'yı hatırlatacak sembolik bir hediye takdim etti.

 

Kaynak:

logo.jpg