Anlamına yakışır şekilde kutlanmalı

Cumhurbaşkanı Gül, "1 Mayıs'ın anlamına yakışır bir şekilde kutlanmasının toplumsal barışa katkı sağlayacağı unutulmamalıdır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yayımladığı mesajda, 1 Mayıs'ın anlamına yakışır bir şekilde kutlanmasının toplumsal barışa katkı sağlayacağının unutulmaması gerektiğini bildirdi.

Gül, Türkiye'nin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük pay sahibi olan tüm çalışanların, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik etti. Gül, şunları kaydetti:

"Önemli olan geçmişten gerekli dersleri çıkararak, acı olayların yaşanmasına fırsat vermeden geleceğe umutla ve güvenle bakabilmektir. Türkiye gerek demokrasimizin, gerek çalışma hayatının çok daha ileri standartlara kavuşturulması konusunda ciddi adımlar atmaktadır. Eksikliklerin de her kesimin katkısı ve duyarlı yaklaşımıyla giderileceğine, çalışma hayatıyla ilgili sorunların karşılıklı diyalog ve uzlaşma içerisinde çözüme kavuşacağına inanıyorum."
 
1 Mayıs anlamını, alın terinin karşılığının alınmasıyla kazanır
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de mesajında, 1 Mayıs'ın, emeğin, alın terinin, dayanışmanın, kaynaşmanın, kucaklaşmanın günü, yüzyıllar süren ve birçok acılara göğüs geren hak arama mücadelesinin sembolü olduğunu belirtti.

1 Mayıs'ın prangalardan kurtarılarak resmi tatil ilan edilmesinde, demokrasinin her şeyden üstün tutulması anlayışının olduğunu ifade eden Çelik, "1 Mayıs, asıl anlamını işçinin, emekçinin alın terinin karşılığını almasıyla kazanır" dedi.
 
Kılıçdaroğlu'ndan Taksim eleştirisi
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı açıklamada, emekçilerin bayramını kutladığını ifade etti.
 
Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamalarına izin verilmemesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bugün, Anayasa'nın temel hak ve özgürlüklerle ilgili hükümlerinden biri olan gösteri ve yürüyüş hakkı ihlal ediliyor" dedi.