Antepli tamirciler isyan etti

Gaziantep'te bir grup esnaf, kurulacak yeni sanayi sitesindeki dükkanların ödeme şartlarını protesto etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Gaziantep'te bir grup oto tamircisi, taşınacakları yeni sanayi sitesindeki dükkanların ödeme şartlarını protesto etti.

Kilis Garajı çevresinde iş yeri bulunan bazı esnaf bir araya gelerek, sanayi sitesindeki kendilerine satılacak dükkanların ödeme şartlarının vadedilenden farklı olduğunu öne sürdü.
İstenilen sürede ödeme yapamayacaklarını savunan gruptakiler, iş yerlerinin önünden Şahinbey Belediyesine yürüdü.
Belediye önünde toplanan gruptan seçilen temsilciler, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile görüştü. Görüşme devam ederken dışarda kalanlar arasından belediyeye girmek isteyenler olması üzerine polis gruba biber gazıyla müdahale etti. Gruptan da polis ekiplerine su şişeleri atıldı. Belediye önünde kısa süreli arbede yaşandı.
Belediyeden çıkan esnaf temsilcileri, gruba yaptıkları açıklamada, Tahmazoğlu'nun kendilerine daha önce vadettiği şartların geçerli olduğunu söylediğini ifade etti.
Esnaf, açıklamanın ardından dağıldı.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yasalarda belediyenin yaptırdığı iş yerlerinin bedelinin yarısının peşin, yarısının da en fazla iki yıl vadeli tahsil edileceği hükmü bulunduğunu, esnafın kendilerine bu şartlarda ödeme yapamayacaklarını söylediğini belirtti.
Esnafın yaşadığı maddi sıkıntıdan haberdar olduğunu ifade eden Tahmazoğlu, gerekli kurumlarla görüşerek ödemelerin daha uzun vadeli olması için çalışma yapacaklarını kaydetti.