Aras Kargo'nun hedefi 1 milyar TL ciro

İş Girişim Sermayesi'le ortaklık kuran firma, yatırım planlarını büyüttü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Aras Kargo, İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın desteğini alarak büyüyecek, yatırımlarına hız kazandıracak.

Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras "Yeni ortaklığımız sonucu kurumsallaşma sürecine hız vereceğiz; verimlilik ve operasyonel kalite ile destekleyeceğimiz istikrarlı bir büyüme hedefiyle hareket ediyoruz. Yaptığımız yatırımlar sonucunda son 4 yılda % 65'lik bir büyüme kaydettik. Ülke genelinde 8.800 çalışanımızla birlikte, 2011 yılında % 20 büyüme ile 500 milyon TL'nin üzerinde ciro ve 75 milyon gönderi rakamına ulaşacağımızı öngörüyoruz. İş Girişim Sermayesi'nin de desteğiyle   3 yıl içinde de 1 milyar TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Halka arz planımız bulunuyor, olası halka arz öncesinde Aras Kargo'nun gücünü potansiyelinin en üst noktasına taşıyacağız" dedi.

Karşılıklı 'kazan-kazan' anlayışı

İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen "İş Girişim Sermayesi olarak, gelişmekte olan sektörlerde büyük potansiyele sahip şirketlere yatırım yapıyoruz. Aras Kargo'nun sektördeki gücü ve başarıları, İş Girişim Sermayesi'nin bugüne kadarki en büyük yatırımlarından birini yapmasını sağladı. Aras Kargo'nun % 20 hissesi karşılığında 17,5 milyon TL yatırım yaptık. Karşılıklı kazan-kazan anlayışı içerisinde ortaklığımızı şekillendirdik. Yatırımımızın Türk ekonomisine katma değer sağlayacağına ve hissedarlarımız için çok iyi bir yatırım olacağına yürekten inanıyoruz" diye bilgi verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir