Arçelik, CEMS'ye Türkiye'den katılan ilk 'şirket' oldu

Koç Üniversitesi ile işbirliği yapan Arçelik, CEMS'ye Türkiye'den katılan ilk 'uluslararası şirket' oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Arçelik A.Ş, Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü ile işbirliği yaparak, işletme okulları ve çokuluslu şirketlerin dünya ölçeğinde stratejik ağı olan Uluslararası İşletme Okulları ve Uluslararası Şirketler Birliğine (CEMS) katıldı.

Arçelik'ten yapılan açıklamaya göre, kuruluş, Türkiye'den katılan ilk uluslararası şirket olurken, aralık 2009 tarihinde CEMS'e resmi olarak dahil olan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, 2010 – 2011 akademik yılı için CEMS MIM (Master in International Management) olarak bilinen CEMS Uluslararası Yönetim Yüksek Lisans programına öğrenci kabul etmeye başlayacak. Üniversite, CEMS MIM ile yüksek itibarlı uluslararası şirketler ile uluslararası kariyer hedefi olan öğrencileri bir araya getirerek, uluslararası vizyona sahip geleceğin yöneticilerini yetiştirmeyi hedefliyor.

İşbirliğine ilişkin Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, şunları kaydetti:

"Başarıları sürdürebilir kılmak geleceğin liderlerini yetiştirmekle mümkün olabilir. Biz gençlere yapılan yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak görüyoruz. Bu kapsamda, Avrupa'nın önde gelen işletme okullarından Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü'yle yaptığımız işbirliği ile, işletme okulları ve çok uluslu şirketlerin dünya ölçeğinde stratejik ağı olan CEMS Birliği'ne ülkemizden katılan ilk şirket olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu oluşumun, özel sektör-üniversite işbirliğinin global boyuta taşınması kapsamında çok önemli bir örnek teşkil ediyor. Arçelik'in bu ittifakta yer almasının dünyanın önde gelen okullarında eğitim gören ve geleceğin liderleri olacak bir grup içinde daha da yakından tanınmasına olanak vereceğini düşünüyorum Gerçekleştirdiğimiz ilklerle her zaman sektörde fark yaratan bir şirket olarak, uluslararası platformda yer alan CEMS ve Koç Üniversitesi ile bir ilke daha imza atacağımız bu işbirliğinin tüm paydaşlara fayda sağlamasını diliyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir