Arıtma tesisinde facia: 3 ölü

Manisa'da bir arıtma tesisinde bakım yapmak isteyen 3 çalışan havuza düşerek hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - Manisa'da arıtma tesisindeki atık su havuzunun motoruna bakım yapmak isterken havuza düşen 3 kişinin cesetlerine ulaşıldı. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Yunus Emre Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada mühendis Mehmet Nur Belen ve işçiler İbrahim Dursun ve Satılmış Mercan'ın atık havuzunun üzerinde yer alan motorun bakımını yaptıkları sırada havuza düşerek yaşamlarını yitirdiğini belirtti. 

Çorumluoğlu, olayla ilgili savcılığın soruşturma yürüttüğünü, olayın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili kesin bilgiye sahip olmadığını ifade ederek, "Yaşamını yitiren 3 kişinin, ilk belirlemelere göre metan gazından etkilendikleri tespiti var. Otopsiden sonra ne olduğu daha net ortaya çıkacak" dedi. 

Olayda hayatını kaybeden iki kişinin, içinde yaklaşık 2 metrelik atık bulunan havuzun yüzeye yakın bölümünden, başında yara bulunan diğerinin ise havuzun zemininden çıkarıldığı kaydedildi. 

Bazı tesis çalışanları, motor bölümünün kapağını açtıkları sırada biriken gazdan etkilenen mühendis ve işçilerin, üzerinde bulundukları platformun korkuluğunun olmaması nedeniyle havuza düştüğünü iddia etti.  

İtfaiye ve AFAD ekipleri tarafından çıkarılan cesetlerin otopsi işlemi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na sevk edileceği belirtildi. 

Yunus Emre ilçesindeki Deri Sanayi Bölgesi'nde havuzun motoruna bakım yapmak isteyen 3 kişi, havuza düşerek ölmüştü.