ASO'dan TürkTraktör'e ödül

ASO, 48. Yıl Ödülleri çerçevesinde Türk Traktör'ü 3 dalda ödüllendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - TürkTraktör, Ankara Sanayi Odası tarafından düzenlenen 48. Yıl Ödülleri kapsamında AR-GE, İhracat ve Kurumlar Vergisi kategorilerinde ödüle layık görüldü.
TürkTraktör'den yapılan yazılı açıklamada, dün düzenlenen ödül töreni kapsamında 48 şirketin çeşitli kategorilerde ödüllendirildiği belirtildi.
ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ödül törenine, şirketlere ödüllerini sunmak üzere Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katıldığı hatırlatıldı.
ASO 48. Yıl Ödülleri çerçevesinde; Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, AR-GE, İhracat ve Çevre olmak üzere 5 dalda 48 şirketin ödüllendirildiği anımsatıldı.
TürkTraktör'ün kurumlar vergisi kategorisinde, 2010 yılında 47 milyon 776 bin 397,40 lira tahakkuk tutarı ile en yüksek kurumlar vergisi ödeyen şirketler arasında üçüncülük ödülünü aldığı ifade edildi.
TürkTraktör'ün 2010 yılında gerçekleştirdiği 8 bin 938 adet traktör ve 5 bin 280 adet transmisyon ihracatı ile ihracat dalında ikincilik ödülüne layık görüldüğü dile getirilen açıklamada, sektörünün ilk otomotiv kuruluşu olmasının yanı sıra, Sanayi Bakanlığı tarafından tescillenmiş ilk AR-GE merkezine de sahip olması itibariyle de, AR-GE çalışmalarıyla üçüncülük ödülünün sahibi olduğu belirtildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir