”Atalay Yüce Divan'dan kurtulamaz”

CHP Grup Başkanvekili Okay, TBMM Genel Kurulunda İçişleri Bakanı Atalay hakkında verdikleri gensoruda, önerge sahipleri adına konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, "İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın gensorudan kurtulabileceğini, ancak Yüce Divan'dan kurtulamayacağını" söyledi.

TBMM Genel Kurulunda İçişleri Bakanı Atalay hakkında verdikleri gensoruda, önerge sahipleri adına konuşan Okay, "ismi değişen açılımda tek değişmeyen ismin Atalay" olduğunu belirterek, Atalay'ın projenin koordinatörü ve organizatörü olduğunu savundu.

Açılımla ilgili olarak bugüne kadar somut, açık, net hiçbir veri ve sunum duymadıklarını anlatan Okay, projenin "Demokratik Açılım" değil, "Habur açılımı ve gerçeği" olduğunu ifade etti.

Okay, TCK'nın etkin pişmanlık maddesinin çok açık olduğuna işaret ederek, "Gelen terörist, 'Ben terör örgütünün elçisi olarak geldim, bu mektupları Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı ve Genelkurmay Başkanı'na vermek üzere geldim ve 'pişman değilim' diyor ama kendisine 'hayır kardeşim sen pişmansın' deniyor. Bu teröristlerden birinin para cezası ödemesi gerekiyordu, 'kardeşim biz burada vezne oluşturalım, sen elden öde, bir an önce serbest kal' dendi" diye konuştu.

Türkiye'de bir başsavcının 7 saat gözaltında kaldığını, 3 kuvvet komutanının 72 saat hukuksuz yere tutulduğunu belirten Okay, "Ancak, teröristbaşına 8 dakikada serbest bırakılacağı ifade ediliyor. Pişman olmayana 'pişmansın' denilerek serbest bırakılıyor. Sonra eski bir DEP milletvekili 'hakimleri ayarladıklarını söylediler' diyor. Bu kez AKP 'sen onun sözüne ne inanıyorsun?' diyor. Kimin söylediği değil, ne söylediği önemlidir. Yaşanan gerçekler kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Siyasette hukuk araç haline getirilmiştir, hukuka güven zadelenmiştir. Bundan sorumlu olan Sayın Bakan'dır" görüşünü savundu.

Gensoruya "yalama denilemeyeceğini", ancak Türkiye'de hukukun yalama olduğunu ifade eden Okay, "Sayın Bakan bu gensorudan kurtulacağını zannediyorsa yanılıyor. Belki bugün bu gensorudan kurtulacak ama bu ayarlama işlerinden dolayı Yüce Divan'dan kurtulamayacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir