”Atatürk devrimlerini savunanları sindirmeye çalışıyorlar”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş, hükümetin uygulamalarını eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, demokratik laik cumhuriyeti, Cumhuriyet'in temel değerlerini, Atatürk devrimlerini savunan ve savunmasını da sesli dile getiren herkesin sindirilmeye çalışıldığını belirtti.

Finike Sahilkent Beldesi Düğün Salonu'nda belediye başkan adaylarının tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş, Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Tayfur Süner, Atilla Emek, Osman Kaptan, Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe, İl Başkanı Ömer Melli belediye başkan adayları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan Ateş, hükümetin uygulamalarını eleştirdi. Yılmaz Ateş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Boğazlarına kadar yolsuzluğa battılar. İşsizliği, yoksulluğu büyüttüler ve iktidarlarını sürdürememe noktasına geldiler. İşsizliğe yoksulluğa ve yolsuzluğa batan iktidarlarını sürdürebilmek için de Ergenekon kılıcını yarattılar. Demokrasiye tuzak kuranları yargılayacaklarmış. Bu nasıl bir anlayıştır? Ben bunları kınıyorum. Ama asıl bunlara alkış tutanları çok daha fazla kınıyorum.

Demokratik laik Cumhuriyeti, Cumhuriyetin temel değerlerini, Atatürk devrimlerini savunan ve savunmasını da sesli dile getiren herkesi sindirmeye çalışıyorlar. Demokrasiye tuzak kuruyorlar. Yapılan budur."